ZA Svjetsko prvenstvo u Enel MotoE seriji

BMW i4 M50 postaje prvi električni safety car za MotoGP

Predstavljajući prvi potpuno električni sigurnosni automobil iz BMW M odjela, BMW i4 M50 će debitirati 15. kolovoza na Red Bull Ringu (AUT).

BMW i8 Safety Car ide na odmor, a stiže BMW i4, koji predstavlja prvi potpuno električni sigurnosni automobil s BMW M oznakama. BMW kao „službeni automobil MotoGP“, predstavit će novi sigurnosni automobil BMW i4 M50 za Svjetsko prvenstvo u motociklizmu Enel MotoE, na Velikoj nagradi Austrije, 15. kolovoza na Red Bull Ringu (AUT). Zamijenit će BMW i8 Safety Car, koji je prethodno bio zadužen za uvođenje reda među električnim motocikalima, koji se odvija u programu utrka MotoGP.

“S BMW i4 M50 ulazimo u novu eru i predstavljamo svoj prvi M s potpuno električnim pogonom”, kaže Markus Flasch, izvršni direktor BMW M GmbH. “S prvim električnim M modelom, postavljamo pravac za budućnost u kojoj je kombinacija iznimno sportskih, izvedbenih vozila i elektrifikacije uzbudljiva tema. Pokazujemo da je sve što su ljudi cijenili u vezi s M modela, tipično emocionalno iskustvo M vožnje sa sportskim izgledom, snagom i dinamikom-moguće dobiti i u potpuno električnom vozilu. Dok će se proizvodna verzija četvero vrata Gran Coupé na tržište pojaviti u jesen, naši obožavatelji ovog ljeta mogu uživati u svjetskoj premijeri na trkalištu. Za MotoE nije mogao postojati prikladniji sigurnosni automobil od i4 M50, čiste performanse, potpuno električne naravi. Veselimo se premijeri u Spielbergu. ”

Prvi potpuno električni automobil marke BMW M GmbH pružit će iznimne performanse u vožnji. S električnim motorom na prednjoj i stražnjoj osovini, proizvodi ukupnu snagu od 400 kW/544 KS, te tehnologijom šasije specifične za M, nudi zadivljujuću dinamiku vožnje. Emocionalno iskustvo vožnje posebno je naglašeno zvukom vožnje, koji je razvijen posebno za električne automobile BMW M. Sa svim svojim svojstvima, BMW i4 M50 čini savršenu osnovu za korištenje kao sigurnosni automobil u MotoE.

Foto: BMW

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin