BMW IX3

BMW iX3 novi je bavarski električni SUV, nudi 286 KS i doseg od 460 kilometara!

BMW je danas predstavio iX3, potpuno električni SUV koji jamči čak 460 kilometara dosega s jednim punjenjem…

Riječ je o električnoj izvedbi popularnog modela X3 koja je svjetlo dana ugledala na digitalnoj premijeri zbog koronavirusa. Karakteristični prednji bubrezi sa vertikalnim kromiranim crtama nestali su (sada su popunjeni) te je to na prednjoj strani jedina razlika u odnosu na model pogonjen benzinskim ili dizelskim gorivom. Također, plavi elementi na stražnjem braniku te na bočnim pragovima sugeriraju da je riječ o ‘eco-friendly’ inačici.

(foto: BMW)

Također, tu je i poboljšana aerodinamičnost (0.29), dok se za pogon brine elektromotor snage 286 KS. Snaga se prenosi na stražnje kotače, a upravo će ova činjenica veseliti mnoge BMW vozače. Sprint do stotke iznosi 6,8 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 180 km/h, a baterija ima kapacitet 80 kWh. Interijer je u već viđenoj BMW maniri, a jedina je razlika u digitalnom kokpitu ispred vozača.

(foto: BMW)

Na brzim je punionicama iX3 moguće napuniti na 80 posto za svega pola sata, a novi će električni SUV silaziti s proizvodnih traka u Kini. Prvi primjerci u salonima mogu se očekivati krajem ove godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo