NOVI OBLIK POGONSKIH OPCIJA

BMW iX5 Hydrogen stiže na prometnice, u završnoj fazi testiranja sudjelovati će i novinari

BMW predstavlja prva ekološka vozila s vodikovim pogonom, u pilot floti koja će krenuti u promet ove godine…

Nakon četiri godine rada na razvoju, BMW iX5 Hydrogen vozilo i razvojni projekt ulaze u završnu fazu izrade. Flota od manje od 100 vozila zatim će biti korištena u inozemstvu za demonstracijske i probne svrhe za različite ciljane skupine.

Ovo iskustvo aktivne vožnje stoga će biti prva prilika za ljude koji nisu uključeni u proces razvoja da steknu izravan dojam o tome što BMW iX5 Hydrogen nudi.

– Vodik je svestran izvor energije koji ima ključnu ulogu u procesu energetske tranzicije, a time i u zaštiti klime. Uostalom, to je jedan od najučinkovitijih načina skladištenja i transporta obnovljive energije, rekao je Oliver Zipse, predsjednik Upravnog odbora BMW AG.

– Trebali bismo iskoristiti ovaj potencijal kako bismo također ubrzali transformaciju sektora mobilnosti. Vodik je dio koji nedostaje u slagalici kada je u pitanju mobilnost bez emisija. Jedna tehnologija sama po sebi neće biti dovoljna da omogući klimatski neutralnu mobilnost diljem svijeta.

Foto: BMW

BMW iX5 Hydrogen razvijen na temelju trenutačnog BMW-a X5 prvi je put predstavljen kao koncept na sajmu IAA 2019. Početni prototipovi tada su stavljeni na raspolaganje na sajmu IAA Mobility 2021 kako bi ih posjetitelji iskusili u akciji kao shuttle vozila.

Njegov sustav vodikovih gorivih ćelija još je jedan dokaz stručnosti BMW Grupe u području tehnologija električnog pogona. BMW Grupa sustavno gura naprijed s razvojem tehnologije vodikovih gorivih ćelija kao dodatne opcije za lokalnu individualnu mobilnost bez emisija u budućnosti.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo