JOŠ JEDNA KOMBINACIJA

BMW krenuo s proizvodnjom gorivih ćelija za iX5 Hydrogen u Münchenu.

-

Vodik će biti dodatna opcija za električne pogonske sustave, a BMW Grupa se hvali kao vodeći u toj tehnologiji u premium segmentu električnih vozila

Predsjednik Upravnog odbora BMW AG Oliver Zipse i Frank Weber, član Upravnog odbora BMW AG odgovoran za razvoj, okupit će se kako bi inaugurirali proizvodnju sustava gorivih ćelija u kompetitivnom centru za vodik u München. Razlog za ovu prigodu je mala serija BMW iX5 Hydrogen automobila koji će ući u upotrebu diljem svijeta od kraja ove godine u svrhe testiranja. Kombinacija gorivnih ćelija i baterije visokih performansi trebala bi obogatiti portfelj tvrtke dodavanjem jedinstvenog oblika pogonskog sustava za premium segment. BMW Grupa igra vizionarsku i pionirsku ulogu u ovoj tehnologiji s ciljem postizanja raznolikijeg prijelaza na mobilnost bez emisija.

„Kao svestrani izvor energije, vodik ima ključnu ulogu na putu prema klimatskoj neutralnosti. Također će značajno dobiti na važnosti što se tiče osobne mobilnosti. Mislimo da su vozila s pogonom na vodik tehnološki idealno postavljena da se uklope uz vozila na električni pogon i upotpune sliku električne mobilnosti,” rekao je Oliver Zipse, predsjednik Upravnog odbora BMW AG, u srijedu u Münchenu. “Današnjim pokretanjem male proizvodnje gorivih ćelija, demonstriramo tehničku zrelost ovog tipa pogonskog sustava i naglašavamo njegov potencijal za budućnost.”

“Naš dugogodišnji istraživački i razvojni rad omogućio nam je da izvučemo najviše iz vodikove tehnologije. Uspjeli smo više nego udvostručiti kontinuirani učinak gorivih ćelija u gorivim ćelijama druge generacije u #BMW iX5 Hydrogen, dok su se i težina i veličina drastično smanjile.” dodao je Frank Weber, član Upravnog odbora BMW AG.

Foto: BMW

Autor