BMW M odjel u svoju slavljeničku godinu ulazi s novim prodajnim rekordom

Rast prodaje nastavljen je u 2021., BMW M GmbH je treću godinu zaredom lider na globalnom tržištu u segmentu automobila visokih performansi… 

Po treći put zaredom, BMW M GmbH je završio financijsku godinu kao globalni tržišni lider u segmentu automobila s performansama i visokim performansama. Doista, tvrtka je ponovno zabilježila rekordnu prodaju u 2021. Ukupno 163.542 BMW M automobila isporučeno je kupcima diljem svijeta prošle godine, što je povećanje od 13 posto u odnosu na 2020. godinu.

“Ovaj uspjeh savršen je početak i uvod u našu obljetnicu,” kaže Franciscus van Meel, izvršni direktor BMW M GmbH. “M je u jačoj poziciji nego ikad jer slavi svoj 50. rođendan.”

Najveći pokretači rasta među sportskim automobilima visokih performansi bili su novi modeli BMW M3 i BMW M4 predstavljeni u proljeće 2021.

“Odaziv na novu generaciju BMW M3 i BMW-a M4 bio je jednostavno neodoljiv,” izvještava Timo Resch, potpredsjednik za kupce, marku i prodaju u BMW M GmbH. “Stoga možemo očekivati ​​da će potražnja za ovim kultnim sportskim automobilima nastaviti uzlaznu krivulju 2022. godine.”

Foto: BMW

Autor

Preporučeni sadržaj