AUKCIJA

BMW M3 E30 iz 1987. traži novog vlasnika!

Classic Car Auctions iz Velike Britanije krajem ožujka ove godine planira predstaviti mnoštvo automobila na svojoj aukciji, a jedan od zanimljivijih primjeraka je ovaj BMW M3…

Riječ je, dakle, o modelu M3 interne oznake E30 koji je proizveden 1987. godine. Ispod poklopca motora krije se čuveni 2,3-litreni motor koji razvija 200 KS te 240 Nm okretnog momenta. Konkretni primjerak uparen je sa ručnim mjenjačem koji broji pet stupnjeva (Getrag), a do “stotke” stiže za 6,7 sekundi. Obojan je u Triple Black crnu boju, a svi dijelovi i komponente su tvornički.

Ovaj je M3 uvežen u Veliku Britaniju 2015. godine, a prvotno je bio namijenjen za Japan, gdje je i provjerio većinu svog vijeka. Broji četiri vlasnika koji su pažljivo vodili računa o njemu, što je dokumentirano i u servisnim knjižicama. Otkako je došao na Otok, prošao je svega 400 kilometara, pa zato ne čudi ukupna kilometraža od samo 58,967 kilometara.

Interijer je također u besprijekornom stanju, tu je i trokraki sportski volan, a sjedala su kao nova. Procijenjena vrijednost ovog dragulja je od 40 do 45 tisuća funti, a budući će vlasnik itekako uživati u ovom sportskom automobilu.

 

Autor

Preporučeni sadržaj