KROZ 5 godina?

BMW M3 i M4 u idućoj generaciji bi mogli postati potpuno električni!

Foto: BMW

Budućnost čistokrivnih benzinski M3 i M4 modela čini se da je pod znakom upitnika. BMW nastavlja širiti svoju liniju električnih vozila, a nije nemoguće da se to proširi na ulitmativne sportaše.

Novi M3 i M4 svoju novu formu i generaciju mogli bi slaviti tijekom 2027. ili 2028., a špekulira se da bi vozila iz M odjela mogla postati potpuno električna.

Već 2022. godine, BMW menadžer razvoja Frank Weber nagovijestio je da bi sljedeći M3 mogao prijeći na električni pogon. Međutim, u nedavnom intervjuu za Drive, globalni šef odjela M, Frank van Meel, pojasnio je poziciju proizvođača automobila. Naznačio je da su verzije M3 i M4 samo za EV moguće, ali samo ako se pokažu mjerljivo boljim od aktualne generacije.

Prema van Meelu, svaka sljedeća generacija M vozila mora premašiti performanse svog prethodnika. Ako BMW može postići svoje ciljeve performansi za nova M vozila koristeći samo električni pogonski sklop, tada će sljedeći M3 i M4 biti električni. Ako ne, automobili će ostati s motorom s unutarnjim izgaranjem. “Logika je prilično laka”, rekao je. “Naravno, pokušavamo to učiniti čisto električnim.”

Upitan o više opcija pogona, van Meel je brzo odbacio sve sugestije da će BMW ponuditi i benzinske i električne verzije s mogućnošću hibridnog električnog vozila. Ne misli da su sve tri opcije realne i naznačio je da bi BMW radije koristio samo jedan pogonski sklop.

Autor

Preporučeni sadržaj