SPORTSKI ADUT IZ MÜNCHENA

BMW M3 Touring (G81): prva Top Gun Serija 3 kao karavan!

Konačno, stigao je orvi BMW M3 Touring, a šampanjac je otvoren na Goodwood festivalu brzine s početnom cijenom od 97.800 eura

I, iznenađenje: Iznenađenja nema – osim što je karavan srednje klase izuzetno dobar s borilačkim M3 licem s ogromnim bubregom. Iza njega standardno bjesni 510 KS i 650 Nm, jer je Touring sada dostupan u BMW M3 izvedbi. Pogon na sve kotače M xDrive s aktivnim diferencijalom za stražnje kotače i dobro poznati ZF-ov automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa također su dio standardnog repertoara.

Tako nadograđen, M3 Touring postaje pravi sportski automobil za obitelj. Moćni 6-cilindarskim biturbobenac obujma 2879 ccm pokreće karavan dug oko 4,8 metara i gotovo 1900 kilograma do 100 km/h za samo 3,6 sekundi – čineći Touring jednako brzim kao i znatno veći, snažniji i skuplji Audi RS 6 Avant. 200 km/h postiže se za samo 12,9 sekundi.

Oni koji naruče opcijski M Driver’s Package mogu očekivati ​​povećanje maksimalne brzine s 250 na 280 km/h. Potrošnja je u podatkovnom listu u podnošljivim dimenzijama: malo više od deset litara 100 oktanskog benzina trebalo bi biti dovoljno u WLTP mjernom procesu za 100 kilometara u BMW-u M3 Touring (2022.) – pod uvjetom da oprezno držite papučicu gasa.

Kako bi kupci G81 mogli postići bodove na papiru, odnosno ekranu, već i na cesti, parametri standardne prilagodljive šasije i neke komponente prilagođeni su novom obliku karoserije. Tu su i pojačanja u podvozju i prostoru prtljažnika. BMW M3 Touring (2022) dolazi s mješovitim gumama od 19 inča sprijeda i 20 inča straga.

Oni koji se fokusiraju na trkaću stazu umjesto na svakodnevni život, karavan mogu nadograditi karbonsko-keramičkim kočnicama i gumama za stazu. Kontrola proklizavanja za 2WD način rada (pogon na stražnje kotače), koja se može podesiti u deset stupnjeva, jasno je namijenjena vožnji na trkaćoj stazi i ovdje je riječ o karavanu trkaćih mogućnosti, koji se može voziti i na normalnoj cesti.