narudžbe se zaprimaju od kraja svibnja

BMW M4 CS (2024.), osvježena varijanta ultimativnog vozačkog stroja

Foto: BMW

Danas je otrkiveno još jedno posebno BMW M izdanje, osvježeni BMW M4 CS donosi ekstreme super sportski automobila. Vozački stroj od 550 KS…

Novi BMW M4 CS poziva vlasnike da iskuse neponovljivi M osjećaj kroz najnoviji uradak – M4 CS. Njegov karakterističan profil smješta ga točno u sredinu između novog BMW M4 Competition Coupé i najdojmljivijeg u priči BMW M4 CSL s ograničenom serijom od 1.000 primjeraka. Čistokrvni talent u domeni performansi, novi BMW M4 CS donosi tipične M-gene, dakle mogućnost svakodnevne upotrebe i ekstremnog karaktera kad treba to pokazati na stazi.

Karakteristike performansi specifične su za M4 model. Pričamo o 6-cilindričnom motoru, kojim diktira 8-stupanjski M Steptronic mjenjač i M xDrive inteligentni pogon na sva četiri kotača. Trenutna isporuka snage i optimizirana trakcija omogućuju ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde. U testiranju na stazi Nordschleife u Nürburgringu – ultimativnom barometru za sve BMW M automobile kada je u pitanju potpis M recepta dinamičke snage, agilnosti i preciznosti upravljanja – novi BMW M4 CS zabilježio je službeno i kod javnog bilježnika ovjereno vrijeme od 7 minuta. 21,989 sek. za cijeli krug od 20,832 kilometra.

Karakter novog BMW M4 CS usmjeren na utrke odmah je prepoznatljiv i primjetan je suputnik na svakom putovanju. Posebno izdanje pokreće posebno mišićava verzija visokookretnog šestocilindričnog rednog motora s M TwinPower Turbo tehnologijom razvijenom za gamu BMW M3/BMW M4. Ovaj motor pruža osnovu za  BMW M4 GT3, koji je osvojio naslov DTM touring automobila 2022., te 2023. s ukupnim pobjedama na 24-satnim utrkama u Spa-Francorchampsu i Dubai.

Novi BMW M4 CS ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde, dok je od 0 do 200 km/h potrebno 11,1 sekundu. Srednji sprint od 80 do 120 km/h postiže se za 2,6 sekundi u 4. stupnju prijenosa i za 3,3 sekunde u 5. stupnju prijenosa. Najveća brzina posebnog izdanja – koja dolazi kao standard s M Driver’s Packageom – elektronički je ograničena na 302 km/h.

Foto: BMW

Narudžbe za novi CS model zaprimaju se od kraja svibnja…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo