PREMIJERA

BMW M4 GT3 EVO (2025.), osvježenje za nove uspjehe na stazi po cijeni od 578.000 eura!

Foto: BMW

Inženjeri BMW M Motorsporta intenzivno su radili kako bi svoju perjanicu u GT utrkama, BMW M4 GT3, učinili još boljim.

LCI osvježenje u vidu trkaće verzije je stiglo. Rezultat ovog rada je EVO verzija automobila, koja je predstavljena u srijedu navečer prije 24 sata na Nürburgringu u M Showroomu. BMW M4 GT3 EVO bit će u akciji od sezone 2025. Isto vrijedi i za BMW M4 GT4, koji će od sljedeće sezone imati i EVO verziju.

Foto: BMW

Ključ za optimizaciju BMW M4 GT3 za inženjere BMW M Motorsport bio je intenzivan dijalog s timovima i vozačima, jer samo kada znate što kupci trebaju da bi mogli optimalno voziti GT automobil, možete ga savršeno prilagoditi njihovim potrebama. Stoga fokus kod BMW-a M4 GT3 EVO nije bio nužno na čistim performansama, već na područjima kao što su vozne karakteristike, učinkovitost i pouzdanost. Testni rad prvenstveno su obavili vozači BMW M tvornice Jens Klingmann (GER), Bruno Spengler (CAN) i Augusto Farfus (BRA). Cijena automobila je 578.000 eura neto!

Izvana su na BMW M4 GT3 EVO primjetne promjene na šasiji koja više nije tradicionalno lakirana već je presvučena znatno lakšim katodnim premazom. Manji aero retrovizori, veći otvori za zrak na prednjim lukovima kotača i izmijenjeni raspon podešavanja stražnjeg krila pružaju veću aerodinamičku učinkovitost.

Novi stabilizatori na prednjoj i stražnjoj osovini, veći diskovi stražnjih kočnica i mnogo finiji diferencijal koji se lakše podešava osiguravaju manje trošenje guma i kočnica, a time i bolju i dosljedniju upravljivost. Nova su i prednja i stražnja svjetla u LCI dizajnu.

Foto: BMW

Jens Klingmann (vozač BMW M sektora): “Uvijek je čast igrati važnu ulogu u razvoju trkaćeg automobila. Hvala BMW M Motorsportu na ukazanom povjerenju! Nismo napravili jedno veliko poboljšanje na BMW M4 GT3, ali smo okrenuli mnogo manjih vijaka, što će posebno poboljšati vozne karakteristike na duge staze. Naše je uvjerenje da nekoliko malih koraka također čini veliki korak. Automobil je već vrlo jak, ali siguran sam da smo ga učiniti još boljim u EVO verziji.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo