JEDAN JEDINI

BMW M8 E31 potpuno restauriran, ultra rijetki model će ponovno plijeniti poglede

BMW Classic ekipa odlučila je potpuno restaurirati jedini primjerak kultnog modela M8 E31…

U YouTube video prilogu BMW Classic ekipa objasnila je kako je jedan od najvećih izazova prilikom restauracije ovog modela bila zamjena ‘trkačeg’ rezervoara koji je napravljen od gume, a iznutra je ispunjen pjenom koja se zbog zuba vremena potrošila te ga je bilo potrebno u potpunosti zamijeniti.

Ovaj je prototip pokazan javnosti tek 2010., gotovo 20 godina nakon odluke o ukidanju već spomenutog modela. Razlog? Financije. BMW je tad odlučio kako bi razvijanje serijskog primjerka ovog automobila bilo jednostavno neisplativo. Ispod poklopca motora nalazio se benzinski atmosferski 6.0 V12 motor s moćnih 640 KS. Cijelu priču upotpunjuju agresivni branici te veliki otvori za zrak koji sugeriraju kako je riječ o najsnažnijem modelu.

Interijer je u besprijekornom stanju, a najviše u oči upadaju školjkasta sjedala i iznimno nizak položaj sjedenja. Ovaj model s pravom možemo nazvati tehnološkim čudom koje i dan danas može posramiti neke modele. Naravno, neće ići u prodaju, već će biti izložen kada to vremenske prilike budu dopuštale…

Foto: BMW Classic

Autor