Njima najbolje ide...

BMW nastavlja s dobrim rezultatima električnih modela, i5 je poseban slavljenik

Foto: BMW

BMW Grupa nastavlja povećanje s isporukama, čak 82.700 potpuno električnih BMW, MINI i Rolls-Royce vozila…

Nijemci tako imaju godišnji rast BEV segmenta od preko 27,9%. Povećanju prodaje potpuno električnih vozila doprinijela je uravnotežena izvedba u svim većim regijama svijeta.

“BMW Group nastavlja rasti po pitanju elektromobilnosti. Isporukom svog milijuntog potpuno električnog vozila od lansiranja prvog BMW i3 na tržište, dosegli smo važnu prekretnicu koja potvrđuje atraktivnost našeg portfelja proizvoda,” rekao je Jochen Goller, član Upravnog odbora BMW AG. odgovoran za kupce, robne marke, prodaju.

Uz potpuno električne modele, vozila s visoko učinkovitim motorima s unutarnjim izgaranjem i plug-in hibridnom tehnologijom ostaju važne komponente portfelja pogonskih sklopova BMW Grupe. “Pružanjem izbora tehnologija pogonskih sklopova i zahvaljujući našoj visokoj razini fleksibilnosti, BMW Grupa je dobro pozicionirana da zadovolji promjenjive zahtjeve kupaca. Ova se strategija sada pokazala posebno učinkovitom u dinamičnom tržišnom okruženju,” nastavio je Goller.

BMW Grupa isporučila je 594.671 vozilo kupcima u prvom kvartalu ove godine (+1,1%). Tvrtka je ostvarila snažan rast u Europi, posebice u prva tri mjeseca. S 227.784 BMW i MINI vozila isporučenih tamošnjim kupcima, BMW Grupa je izvijestila o porastu od +5,5% u odnosu na isto razdoblje 2023. Osim značajnog rasta BEV, BMW Grupa je također zabilježila značajan godišnji porast prodaje modela u high-end premium segmentu, u prvom kvartalu (+21,6%). Najznačajnije je da je BMW serije 7 zabilježio dvoznamenkasti rast diljem svijeta u razdoblju od siječnja do ožujka, u usporedbi s prethodnom godinom.

BMW Grupa predviđa blagi porast isporuka u automobilskom segmentu u 2024. Potpuno električna vozila i modeli iz high-end premium segmenta bit će među glavnim pokretačima rasta u 2024. U oba ova segmenta, BMW Grupa očekuje da vidjeti značajan dvoznamenkasti rast ove godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo