ŠIRENJE POSLOVANJA

BMW pokreće izgradnju tvornice na Tajlandu za sklapanje visokonaponskih baterija

Foto: BMW

BMW Group priprema sljedeću proizvodnu lokaciju za proizvodnju dijelova za električne modele. Proizvodnja Gen-5 visokonaponskih baterija bit će uspostavljena na lokaciji Rayong, na Tajlandu…

Nakon zajedničke ceremonije polaganja kamena temeljca s Milanom Nedeljkovićem, članom uprave za proizvodnju, predstavnicima tajlandske vlade i njemačkim veleposlanikom u Tajlandu Ernstom Reichelom, u tijeku su građevinski radovi za proizvodni pogon BMW grupe za Gen-5 visokonaponske baterije. Time BMW Group priprema još jedan proizvodni pogon za proizvodnju potpuno električnih vozila, a lokalna proizvodnja BEV-a trebala bi započeti u drugoj polovici 2025.

“Lokalna proizvodnja visokonaponskih baterija u Rayongu sljedeći je korak u nastavku elektrifikacije naše proizvodne mreže. Još jednom se primjenjuje načelo ‘lokalno za lokalno’, podržavajući gospodarski razvoj, prilike za zapošljavanje i prijenos znanja u Tajlandu i regiji ASEAN”, rekao je Milan Nedeljković, član uprave za proizvodnju u BMW, na svečanosti polaganja kamena temeljca.

Foto: BMW

Predstojeći pogon za sklapanje visokonaponskih baterija imat će površinu od 4.000 kvadratnih metara i važan je dodatak poslovnim aktivnostima BMW Group Manufacturing Thailand. Nova montažna linija pretvorit će uvezene baterije u module koji će se zatim integrirati u visokonaponske baterije. BMW Grupa je uložila više od 1,6 milijardi bahta (oko 42 milijuna eura) u projekt, od čega će se značajan udio – gotovo 1,4 milijarde bahta (oko 36 milijuna eura) – iskoristiti za kupnju vrhunske opreme i sustava.

Foto: BMW

BMW Grupa proizvodi visokonaponske baterije u Tajlandu za lokalno proizvedene plug-in hibride od 2019. Tvornica Rayong proizvodi dvadesetak modela BMW, MINI i BMW Motorrad za tajlandsko tržište kao i za razna tržišta ASEAN-a. U 2023. proizvedeno je više od 12.000 automobila i gotovo 11.000 motocikala.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo