DOJMLJIVE POSEBNE IZVEDBE

BMW R 18 M i R 18 Aurora predstavljeni na Verona Motor Bike Expo, san na dva kotača

Verona Motor Bike Expo bila je savršena pozornica da se talijanskim i europskim entuzijastima predoče dva ekskluzivna projekta prilagodbe motocikala temeljena na kultnom BMW R 18 modelu…

Ovo je rezultat suradnje BMW Motorrad Italija i njegove mreže zastupnika s nekim od povijesnih aktera ovoga svijeta. R 18 M je projekt koji je razvio talijanski Magazin LowRide i kreirao American Dreams. R 18 Aurora je kreirala Garage 221 koju je angažirao BMW Motorrad Roma.

BMW R 18 M. M je slovo koje je odlikovalo sportske verzije BMW modela na četiri kotača, a danas uključuje i vozila na dva kotača. Izvor inspiracije za projekt BMW R 18 M od strane redakcije LowRidea je bila ideja kako na BMW Cruiseru ostvariti moderniji i sportskiji izgled, izbjegavajući pretjerivanja i posebno ne zaboravljajući referencu na retro BMW R 18 linije. “Stabilnost, dug međuosovinski razmak i spremnost velikog boksera od 1800 ccm pokreću munjevite startove i zaslužuju, po našem mišljenju, sportski i retro izgled. U dizajnu R 18 M nalazimo prijedloge iz tradicije BMW Motorrada i naznake četverotočkaša : M je kratica za Motorsport” kako je Giuseppe Roncen, direktor LowRidea i veliki stručnjak za svijet specijalaca, opisao projekt BMW R 18 M.

Foto: BMW

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin