BMW se okreće vodiku, program vozila Hydrogen NEXT stiže već 2022.

Inovativne sposobnosti i stručnost u industrijalizaciji prikazani su u malim serijama BMW i Hydrogen NEXT od 2022. godine

Bavarski ministar ekonomskih poslova Hubert Aiwanger i član upravnog odbora BMW Group dr. Andreas Wendt ostali su impresionirani viđenim, nakon posjeta pogona u Landshutu, gdje se razvijaju komponenate za pogon na vodik.

Razvoj pogonskih tehnologija bez CO2 glavni je prioritet BMW grupe. Vozila s vodikom također mogu igrati važnu ulogu u rastu e-mobilnosti i dugoročno će postati dodatna opcija. Baš kao i električna vozila, i vozila s vodikom dolaze s električnim pogonom. Međutim, energiju koja im je potrebna ne dobivaju iz visokonaponskih baterija, već je izravno u vozilu proizvode iz vodika. Na taj način, upotreba inovativne vodikove tehnologije može pomoći daljnjoj dekarbonizaciji.

U tome ključnu ulogu igra tehnološki centar (LuTZ) u Landshutu, koji proizvodi ključne komponente za vodik-električni pogon, koji će biti ugrađen u BMW i Hydrogen NEXT program vozila od 2022. godine.

Bavarski ministar ekonomskih poslova Hubert Aiwanger i član upravnog odbora BMW Group dr. Andreas Wendt mogli su se i sami uvjeriti u snažne inovacijske sposobnosti tvrtke i stručnost u industrijalizaciji u području vodika na “Danu tehnologija vodika”.

Foto: BMW

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin