NOVI SVJETLOSNI POTPIS, KAO KOD X5 i X6

BMW Serija 4 LCI (2024.), novi val osvježenja dohvatio bavarski coupe

Foto: BMW

U premium segmentu srednje klase, BMW Serija 4 označava savršenu kombinaciju užitka u vožnji i elegantno sportskog dizajna. Sada je osvježena..

Nove redizajn izvedbe, kod nas još bolje znane kao LCI modeli stižu iz bavarske radione snova. U fokusu je BMW Serija 4. Precizno modificirani vanjski dizajn dvaju modela naglašava njihov dinamičan karakter i ekskluzivan stil. Moderni dodaci i nove značajke opreme donose još bolji ugođaj obnovljene sofisticiranosti u interijer. Osvježeni dizajn kokpita, uključujući BMW zakrivljeni zaslon, pruža idealnu pozornicu za najnoviju evoluciju BMW iDrive s QuickSelectom, koji se temelji na novom BMW operativnom sustavu 8.5.

Foto: BMW

Nove vanjske završne boje i naplatci od lake legure, prednja svjetla s izuzetno upečatljivim dizajnom za izvore svjetlosti i sada opcijski dostupna stražnja svjetla Laserlight označavaju najnovija dostignuća u vanjštini dvaju modela. Uz uvođenje novog BMW iDrive-a s QuickSelectom kao standardnom opremom, kupci sada također mogu odabrati dodavanje prikaza proširenog prikaza za navigacijski sustav BMW Maps kao opciju na svom novom BMW Serije 4.

Proizvodnja novog BMW-a serije 4 Coupé i novog BMW-a serije 4 Cabrio ostat će u tvornici BMW Group Dingolfing, koja je također rodno mjesto mnogih drugih automobila izvršne klase i luksuznog segmenta marke, kao i sportskog automobila BMW serije 8 i modeli BMW M4 visokih performansi. Njegovo lansiranje na svjetsko tržište započet će u ožujku 2024.

Kupci mogu vanjskom dijelu svog novog BMW-a serije 4 Coupé i novog BMW-a serije 4 Cabrio dati osobni pečat s izborom između dvije jednobojne i osam metalik završnih boja. Cape York Green metalik i Fire Red metalik novi su dodaci asortimanu. U ponudi je i širok izbor BMW Individual završnih boja i BMW Individual posebnih završnih boja.

Foto: BMW

Atraktivni novi dodaci također se mogu pronaći u izboru opcijskih kotača od lake legure. Novi BMW serije 4 Coupé i novi BMW serije 4 Cabrio po prvi su put u ponudi s tri nove 19-inčne varijante. Novi M kotači od lake legure u dizajnu s dvostrukim kracima mogu se naručiti u Jet crnoj ili dvobojnoj boji. I novi BMW Individual kotači od lake legure također imaju dizajn Y-krakova i završeni su u ponoćno sivoj boji.

Foto: BMW

Linija pogonskih sklopova za novu ‘četvorku’ sastoji se od snažnih i visoko učinkovitih benzinskih i dizelskih motora s BMW TwinPower Turbo tehnologijom i elektrifikacijom u obliku 48V blage hibridne tehnologije. Sve pogonske jedinice pružaju izniman spoj sportskog užitka u vožnji i uštede goriva, sve su dio trenutne modularne generacije motora Efficient Dynamics i sve su standardno uparene s 8-stupanjskim Steptronic Sport mjenjačem. Ručice za mjenjač na upravljaču, koje također dolaze kao standard u novom BMW Serije 4 Coupé i novom BMW-u serije 4 kabriolet, omogućuju brze ručne intervencije u procesu odabira stupnjeva prijenosa, pridonoseći dinamičnom iskustvu vožnje.

Redni 6-cilindarski motori mogu se naći ispod prednjeg poklopca M Performance verzija u obje serije modela, kao i u novom BMW 430d xDrive Coupé i BMW 430d Cabrio, čija dizelska jedinica ima izlaznu snagu od 210 kW/ 286 KS. Linija također uključuje dva 4-cilindrična benzinska motora koji razvijaju 135 kW/184 KS odnosno 180 kW/245 KS te četverocilindrični dizel od 140 kW/190 KS. Snaga motora prenosi se na cestu ili putem klasičnog pogona na stražnje kotače ili BMW xDrive inteligentnog sustava pogona na sve kotače, ovisno o varijanti modela.

BMW M440i xDrive Coupé i BMW M440i xDrive Cabrio stvara maksimalnu snagu od 275 kW/374 KS i najveći okretni moment od 500 Nm. Dizelski snagator BMW M440d xDrive Coupé i BMW M440d xDrive Cabrio, u međuvremenu, pokreće dizelski 6-cilindarski motor koji proizvodi maksimalnu snagu od 250 kW/340 KS i najveći okretni moment od 700 Nm. M Sport ovjes s varijabilnim sportskim upravljanjem može se naći na popisu standardne opreme za vrhunske modele, zajedno s Steptronic Sport mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa s ultra oštrim mjenjačem, M Sport kočnicama i M Sport diferencijalom.

Prve primjerke u Hrvatskoj očekujemo tijekom svibnja…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo