u tvornici Dingolfing

BMW Serija 5 Touring proslavlja početak serijske proizvodnje

Foto: BMW

BMW proizvodni pogon Dingolfing s prvim danom u ožujku proslavio službeni početak proizvodnje nove Serije 5 Touring. S modelom i5 Touring slavi četvrti potpuno električni model koji je ušao u serijsku proizvodnju u ovoj tvornici u manje od tri godine.

“Naš BMW serije 5 Touring posebno je važan za Njemačku i europsko tržište, a mnogi kupci su ga čekali,” rekao je direktor tvornice Christoph Schröder. No, krajem svibnja čekanju će biti kraj, jer tada će novi Touring – sada u svojoj šestoj generaciji – stići u prodajne salone i prvi automobili biti predani kupcima.

BMW Serija 5 Touring – u proizvodnom pogonu (Foto: BMW)

Od lansiranja prve generacije 1991., tvornica Dingolfing u Donjoj Bavarskoj bila je jedini proizvođač BMW serije 5 Touring, s više od 1,2 milijuna sišlih s proizvodnih traka tijekom godina. Kao i njegov prethodnik, novi BMW serije 5 Touring – bez obzira na pogon – proizvodi se fleksibilno zajedno s modelima BMW serije 5 limuzina i BMW serije 4 i serije 6, sve na jednoj proizvodnoj liniji. Ulaganja u tvornicu za novi BMW serije 5 Touring iznose cca. 80 milijuna eura.

Foto: BMW

“Za nas ovdje u Dingolfingu, BMW serije 5 je dio naše DNK,” objasnio je direktor tvornice Christoph Schröder, “a lansiranje novog Touringa predstavlja sljedeći korak u obnovi naše uspješne serije modela.” Prošle godine vozila BMW Serije 5 činila su oko trećinu proizvodnje iz Dingolfinga. No s sada dostupnim Touringom, brojke bi mogle značajno porasti već u ovoj 2024., do potencijalno gotovo 50 posto.

Foto: BMW

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo