ZA SIGURNOST U PROMETU

BMW ustupio 149 motocikala za ADAC tečajeve o sigurnoj vožnji

Foto: BMW

Sigurniji na dva kotača zahvaljujući suradnji ADAC i BMW Motorrada, Nijemci stalno rade na povećanju svijesti vozača…

Vožnja zavojitim seoskim cestama, odlazak na duža putovanja u daleke zemlje – sve to zahtijeva umijeće i iskustvo vožnje. To umijeće sigurno će se podići uz sudjelovanje u ADAC BMW Ride Training Course. Samo prošle godine više od 2.300 motociklista i zainteresiranih osoba završilo je BMW Ride Safety Training Courses powered by ADAC.

Foto: BMW

ADAC i BMW već surađuju na području obuke o sigurnosti u vožnji od 2014. godine, a nastavak te suradnje nedavno su zapečatili Mike Sommer, voditelj BMW Motorrad Njemačka i član uprave ADAC-a dr. Dieter Nirschl. BMW Motorrad će osigurati 149 BMW motocikala iz različitih serija modela kao i odgovarajuću opremu za vozače u sljedeće tri godine, koji će se koristiti u 12 ADAC-ovih trening centara.

“Sjedni na bicikl i isprobaj ga!” moto je BMW RIDE FIRST. Tečaj je namijenjen svima onima koji još nemaju motociklističku dozvolu, ali bi željeli prvi put osjetiti moto iskustvo bez ikakvih obaveza. Polaznici mogu voziti niz aktualnih modela BMW motocikala. Sadržaji tečaja uključuju vježbe ergonomije, položaja sjedenja i ravnoteže, penjanja i silaska s bicikla kao i vježbe guranja, pokretanja motora i spojke.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo