Trebat će se naviknuti

BMW i4 – novi smjer bavarskog proizvođača

BMW eDrive program ima cilj pružiti mobilnost s nultom emisijom, a prvi takav u premium srednjoj klasi će biti model i4…

Jedan od najuspješnijih BMW modela svakako je serija 3. Odličan je to “paket” u kojem se nude vrhunske vozne karakteristike, premium ugođaj u kabini i oku izuzetno ugodan vanjski izgled. No, bavarski inžinjeri planiraju svoja električna vozila učiniti jednako privlačnima, baš poput modela na konvencionalne dizelske ili benzinske motore. Jedan od njih je i novi i4 koji kombinira voznu dinamiku, dizajn jednako prestižan i sportski zahvaljujući Gran Coupe izdanju, ali i besprijekornu BMW kvalitetu. Potonje je svakako najava novog smjera u kojem marka želi hrabro koračati.

BMW eDrive tehnologija pete generacije planira se implementirati u sve modele na struju, a prvi model te filozofije bit će iX3 koji će svjetlo dana viditi već iduće godine. Zatim slijede modeli iNEXT te i4.BMW ulaže velike napore u razvoju električnih automobila nulte emisije, pa će tako novi i4 imati doseg od čak 600 kilometara. Nova visokonaponska baterija s najnovijom tehnologijom baterijskih ćelija odlikuje se izuzetno ravnim dizajnom i optimiziranom gustoćom energije.

Budući da je kapacitet baterije 80 kWh, ne čudi fantastičan doseg vožnje. No, vrijeme koje slijed reći će kakvim će se ti modeli u praksi pokazati. Ako uzmemo u obzir vrhunske performanse i element atraktivnosti električnih vozila, nema sumnje da se proizvođaču smiješi vedra budućnost.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo