JESTE LI GLEDALI KULTNI FILM?

Bob tim iz Jamajke ovaj put trenira uz MINI

Novo normalno traži i nove načine treniranja…

Sveprisutni lockdown u svijetu uzrokovan pandemijom Covid-19, radi probleme i sportašima. Tako su treninzi u mnogim sportovima dobili novu formu, a pravi dokaz su jamajčanski bob tim. Priča je to koja neopisivo podsjeća na film Ledena staza (Cool Runnings) prikazan 1993. No, ovaj put ekipa je trening odradila u društvu MINI Convertible izvedbe.

 

Tim, uključujući vozača sanjki Shanwaynea Stephensa (30) uz svoje partnere Dy’Neala Fe’ssala (28) i Matthewa Wilsona (30), trening je podigao na drugu razinu i pogodio najveću zatvorenu padinu u Velikoj Britaniji u The Snow Center, Hemel Hempstead.

Trojac je gurnuo MINI kabriolet, umotan u nezaobilazne boje jamajčanske zastave, gore-dolje po snježnom nagibu za ultimativni trening otpora, s ciljem postizanja prednosti u njihovom natjecanju prije iscrpljujućeg zimskog rasporeda.

Shanwayne je rekao: „Drugi lockdown dodatno nam je otežao treninge. Matt i Dy’Neal novi su u timu, pa se usredotočujemo na pojačavanje momčadskog duha. Gurati MINI ovdje može se činiti pomalo zabavno, ali ovo je bila važna vježba, samo biti na ledu potpuno je različito od treninga ljeti”.

U ljetnom periodu, tijekom prvog ‘zatvaranja’ zbog korone, Shanwayne i drugi kolega iz tima, održavali su kondiciju kroz kućnu teretanu i koristeći MINI kao improvizirani bob.

Ovaj tim iz Jamajke priprema se za Zimske igre u Pekingu 2022., kao i razna natjecanja širom Sjeverne Amerike i Europe ove sezone. Sljedeći veliki događaj momčadi bit će Svjetsko prvenstvo u Lake Placidu u New Yorku, u veljači 2021. godine. Pratit ćemo ih…

foto: BMW

Autor