MIČITE SE S PUTA, DOLAZI…

Brabus P 900 Rocket “One of Ten” monstruozni pickup, kojeg ne brine ni cijena benzina, niti ekologija

Foto: Brabus
-

Brabus P 900 Rocket “One of Ten” tunerska je pickup izvedenica luksuznog sportskog terenca Mercedes G 63 AMG, pojačan na 900 KS do stotke ubrzava za 3,7 s i može potegnuti 280 km/h. Cijena? 773.000 eura + naša davanja

U jeku borbe za što štedljivije i ekološki prihvatljivije pogone, Brabus, službeni tuner za Mercedes-Benz, predstavio je Brabus P 900 Rocket “One of Ten”, top-gun izvedenicu najsnažnijeg terenca s Trokrakom zvijezdom, G-klase. Brabus P 900 Rocket “One of Ten”, koji će se proizvesti u deset primjeraka, po primjerku će stajati više od milijun eura, jer VIP kupci u pravilu personaliziraju svoje primjerke.
Iritirajuće je nekako to što više nije ni iznenađujuće da njemačka autoindustrija, paralelno proizvodi najbrutalnije jurilice.

Pozdravite novi Brabus P 900 Rocket Edition “One of Ten”, “najbrutalniji pickup ikada napravljen”, kao za nastavak filma o Mad Maxu. Brabus, službeni tuner tvrtke Mercedes-Benz temeljito je odradio posao Brabus P 900 Rocket rastegnut na 538 cm duži je za 69 cm od Mercedes-AMG G 63, a stražnji modul je o kompozita ojačanog ugljičnim vlaknima.  Ugrađena je pogonska mehanika brutalnog terenca Brabus 900 Crawler.

Nastalo je dizajnersko i tehnološko remek-djelo, tunerski je prerađeno, ojačano i oplemenjeno sve, od karoserije i unutrašnjosti, do podvozja i motora. Biturbo benzinac 4.0 V8 iz standardnog modela G 63, nije samo tuniran, nego i rekonstruiran. Povećanjem provrta i hoda te ugradnjom očvrsnutog i olakšanog klipnog mehanizma radni obujam mu je povećan s 3982 na 4407 ccm. Uz sportski usisni i ispušni sustav, moćnije turbopunjače koji su mu osigurali dodatnih 315 KS i snagu povećali na okruglo 900 KS.

Više od snage znači tenkovski okretni moment od 1250 Nm. Sportski je prerađeno i ojačano sportsko podvozje s 24-colnim aluminijskim naplacima, gumama 295/30 sprijeda i 355/25 straga te aktivnim podvozjem. Uz ukupnu masu od 2720 kg, performanse su uzbudljivije – Brabus P 900 Rocket do stotke ubrzava za 3,7 s i može potegnuti 280 km/h. Uz sve to vozač i putnici mogu uživati u luksuzno sportskoj unutrašnjosti “Brabus Masterpiece” u kraljevskoj crnoj koži s beskonačnim šavovima i crvenim gornjim šavovima.

Čak 206 elemenata kokpita ostakljeno je crvenom bojom, tu je i ambijentalna rasvjeta za ventilacijske otvore i naravno puno karbona. Straga se putnici mogu udobno smjestiti na dva zasebna sjedala s brojnim funkcijama udobnosti kao što su višestruko podešavanje, memorija i integrirana ventilacija i grijanje sjedala. Između njih je postavljena središnja konzola sa stolovima na razvlačenje. Luksuz najvišeg ranga.

Ukratko, lovac-bombarder u luksuznom izdanju, za one koji imaju puno novca te ih ne brinu emisije CO2, niti cijena benzina. Na kraju važna napomena, kombinacija terenca i kamioneta, vrlo popularna automobilska forma u SAD-u, s rastućim potencijalom u Europi, ne zove se pick-up nego pickup.

Autor