Jedinstven i skup

Bugatti Chiron Profilee na aukciji prodan za 9.792.500 eura i postao najskuplji novi automobil na svijetu

Foto: Bugatti

Chiron je model koji završava svoju priču na savršen način. Francuski proizvođač automobila prodao je svih 500 primjeraka za izradu modela i njegovih varijanti. Sada je čak i predserijski model, jedinstveni Chiron Profilee, prodan – i to za kakav iznos…

Na aukciji Sotheby’s aukciji održanoj u Francuskoj, Bugatti Chiron Profilee prodan je za 9.792.500 eura ili 10.761.223 dolara po trenutnom tečaju. U tu cijenu nije uračunat PDV, što će cijenu popeti na 12 milijuna eura ili preko 13 milijuna dolara. Direktor Bugatti-Rimaca Mate Rimac tvrdi da Profilee sada drži svjetski rekord kao najskuplji novi automobil prodan na aukciji.

Jedinstveni Bugatti Chiron Profilee objedinjuje najbolje od Chirona i Chiron Pur Sporta. Njegov razvoj je započeo 2020. godine, ali unatoč tome što je Bugatti znao kako nikad neće postati serijsko vozilo, proizvođač je izgurao i završio projekt.

Pokretan Bugatti W16 motorom s četiri turbopunjača, Chiron Profilee tako broji 1500 KS. Može postići najveću brzinu od 380 km/h i ima čvršće opruge i stražnju osovinu s povećanim negativnim nagibom u usporedbi s Pur Sportom.

Za sad nije poznato tko je novi vlasnik vozila…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo