SAMO DVADESET PRIMJERAKA

Bugatti Chiron u dvije nove, specijalne Noire edicije visoko podiže ljestvicu prestiža

Francuski proizvođač s vremena na vrijeme nove kupce iznenadi interesantnim i limitiranim izvedbama,a nove Noire izvedbe svakako su jedne od njih…

Kada je riječ o ultrabrzim i ultra skupim automobilima, Bugatti je sigurno prvi samom vrhu liste. Njihovi su automobili srušili rekorde na stazi i u banci, što privlači kupce željne visoke razine prestiža. Oživljavanje “La Voiture Noire”, odnosno crnog automobila, prikazano je početkom ove godine u ožujku na auto-salonu u Ženevi. Interes za tim automobilom bio je golem pa je Bugatti odlučio ponuditi svojim kupcima dva posebna izdanja Chirona u istoj temi; “Noire Sportive” i “Chiron Noire Élégance”.

Chiron Noire Sportive naglašuje izuzetno sportski “štih” te posjeduje mat završni sloj od ugljičnih vlakana, dok su vanjski elementi poput ispuha, naplataka, spojlera, rešetke i linije potpisa u mat crnoj boji. Elegantniji Chiron Noire Élégance ima vanjski izgled dovršen crnim ugljičnim vlaknima dok karakteristični srebrni grb Bugatti “Macaron” sjedi na redizajniranoj prednjoj rešetki. Tamna se tema nastavlja do kočionih čeljusti ispred kojih se nalaze novi set kotača.

Zatim je tu linija C potpisa mljevena od čvrstog metala i dovršena u mat poliranom aluminiju koji vizualno dodaje kontrast crnom tijelu ovog super-sportaša. Ugljična vlakna nastavljaju se prema retrovizoru i poklopcu motora, a natpis “Noire” može se naći na bočnim pločama i na donjoj strani stražnjeg krila. Iznutra se nastavlja crna tema, a C-linija je osvijetljena od aluminija, dodajući vizualnu notu s dokazivanjem visoke doze ekskluzivnosti ovih modela.

Ne treba posebno napominjati kako su obje varijante automobila i dalje opremljene moćnim 8,0-litrenim benzinskim motorom s četiri turbo punjača koji ispucavaju 1500 KS te nevjerojatnih 1600 Nm okretnog momenta, a dvadeset će sretnika svoje buduće primjerke morati platiti oko 3 milijuna dolara.