NOVA PREMIJERA U NAJAVI

Bugatti već 20. lipnja otkriva nasljednika Chirona

Foto: Bugatti

Još od siječnja znamo da će Bugatti lansirati nasljednika Chirona tijekom ove godine.

Proizvođač automobila smanjio je proizvodnju modela tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Time su samo nagovijestile priče o njegovom potpuno novom V16 hibridnom pogonu. Konačno ćemo dobiti potpuni pregled kada Bugatti 20. lipnja otkrije novi model.

Automobil će imati dizajn po narudžbi koji je Bugatti “projektirao od temelja”. Inspiriran je modelima Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale i Type 35, naglašavajući fokus marke na ljepotu, luksuz i performanse.

Bugattijev novi motor je atmosferski, za razliku od onih u Veyronu i Chironu, koji su imali postave s četiri turbopunjača. Novi V16 koji zamjenjuje odlazeći W16 je hibrid koji bi mogao imati tri električna motora – dva na prednjoj osovini i jedan ugrađen u mjenjač s osam brzina i dvostrukom spojkom.

Glasine sugeriraju da zapremina motora iznosi 8,3 litre, što može proizvesti oko 1000 konjskih snaga i moguće okretaje do 9500 okretaja u minuti. Električni motori navodno povećavaju kombiniranu snagu na 1800 KS. Navodno će postići 100 km/h  za oko dvije sekunde zaostatka…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo