CAF Champions League: Skupine, format, rezultati i sve što trebate znati o ovom događaju 

Bahbouhe, Wikimedia Commons

Odabir skupina za CAF Champions League završio je 2. ožujka 2024. CAF Champions League jedno je od najtežih natjecanja u Africi…

PR

… a u preliminarnim rundama vidjeli smo kako su mnoge velike momčadi, poput južnoafričkog Orlando Piratesa i AC Horoye iz Gvineje, ispale.

S druge strane, momčadi poput Al Ahlya iz Egipta, Wydad Casablance iz Maroka i Mamelodi Sundownsa iz Južne Afrike su prošle u drugi krug.

Najveće iznenađenje u fazi skupina bio je izlazak trostrukog prvaka Wydad Casablancea, koji je završio iza pobjednika skupine B, ASEC Mimosasa, i Simbe. 

Baš zbog toga je važno imati pouzdane informacije i analize ukoliko se kladite na ovaj događaj. Ali gdje ih pronaći? Na Tipovi Analize! Ova platforma vam nudi mnoštvo tipstera koji analiziraju svaki događaj kako bi vama olakšali klađenje. Stoga prije nego što uplatite listić, pogledajte njihove analize, a do tada, hajdemo pogledati što se to dešava na CAF-u.

Što se događa u CAF Champions League?

Uzbudljiva akcija u skupini CAF Champions League (CAFCL) upravo je pred vratima nakon dugog odmora kako bi se omogućio lakši tijek završnice Africa Cup of Nations (AFCON).

Nogometna zajednica diljem Afrike i izvan nje nestrpljivo iščekuje kako će se nastaviti unosno natjecanje klubova na kontinentu.

Dobra stvar kod CAF Champions League-a je što čak i igrači izvan Afrike mogu pokazati svoj potencijal u ovom velikom natjecanju, čime se pridaje pravi smisao nogometu.

Mnogi ljudi su voljni ostati budni do kasno samo kako ne bi propustili ovaj nogometni događaj. Pa čak i kladioničari nadgledavaju nogometne tipstere kako bi svaku sekundu znali na što se to kladiti tijekom utakmice.

No nakon AFCON-a, show se nastavlja, a ovaj put je to Champions League, dok se 16 timova bori za priliku da prođe grupnu fazu i dosegne četvrtfinale, gdje se oprez udvostručuje.

Dostizanje kategorije posljednjih osam u CAF Champions League veliko je postignuće za sve klubove.

Format natjecanja u CAF Champions League 

Grupna faza uključuje 16 momčadi raspoređenih u četiri skupine po četiri momčadi. Pobjednici svake skupine bit će nositelji u ždrijebu za nokaut fazu gdje će igrati protiv drugoplasirane momčadi iz različite skupine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo