VOZILI SMO REDIZAJNIRANI MODEL

Citroën C3 Aircross Puretch 110 Shine: francuski SUV na granici B i C segmenta izbrusio adute

-

Citroën C3 Aircross, koji je na tržištu od listopada 2017.  predstavljen je u redizajniranoj verziji, na hrvatskoj prezentaciji u Samoboru, na etno farmi Mirnovec. Već bogato opremljen akcijski model Citroën C3 Aircross Puretech 110 Feel Pack, sa 110 turbobenzinskih konja, stoji 126.900 kn…

Citroën C3 Aircross, zanimljiv SUV na granici B i C segmenta (preciznije: manji kompaktni SUV upoznali smo i vozili na hrvatskoj prezentaciji u Samoboru. Redizajnirani model, pripremljen za četvrtu tržišnu godinu osvježen je dizajnerski i opremom, dobio je bolje gadgete (Infotainment), a motori su 3 do 5 posto štedljiviji, dakle i s manjom emisijom CO2.

Osnovna turbobenzinska verzija, sa živahnim i razmjerno štedljivim turbobenzincem 1.2, snage 110 KS (dobra mjera) i najboljim paketom opreme, koja bez dodatnih opcija stoji 147.900 kn, a osnovni, jednako motorizirani i sasvim pristojno motorizirani model Citroën C3 Aircross Puretech 110 File stoji 131.900 kn.

Ovo je najpovoljniji i najisplativiji akcijski model za početak prodaje redizajbirranog modela Citroën C3 Aircross:

Ovaj model Citroën C3 Aircross Puretech 110 Shine (s dodatnom opremom) smo vozili, lijepo se i dinamično vozi i djeluje već ‘odrastao’ te nudi povoljan omjer plaćenog i dobivenog. Sutra ćemo objaviti detaljniji izvještaj s testne vožnje u okviru prezentacije…

… a ovo je službeni PR materijal

Novi SUV Citroën C3 AIRCROSS postao je zreliji. Ne gubeći na svojoj posebnosti, ovo vozilo uspinje se u višu klasu i naglašava svoj karakter novim izgledom prednjeg dijela, novim ukrasnim elementima i većom razinom udobnosti u unutrašnjosti vozila.
SUV snažnog karaktera: zadržao je svoju siluetu, povišen položaj na cesti i zaštitne elemente, ali je promijenio osobnost potpunim redizajnom prednjeg dijela koji sada odiše snažnijim karakterom i naglašava status vozila.
SUV svestran kao i uvijek: njegove mogućnosti vožnje na svim terenima iste su kao i prije zahvaljujući funkcijama Grip Control® i Hill Descent Assist.

Udoban SUV za aktivan život: prilagodljivost, prostranost i osvjetljenje i dalje su bez premca, a razina udobnosti povećana je uvođenjem sjedala Advanced Comfort koja se po prvi put pojavljuju na vozilima C4 Cactus i C5 Aircross.
SUV koji je jednostavan za uporabu: novi SUV C3 Aircross olakšava svakodnevni život pružajući potpunu sigurnost i opuštenost čemu doprinosi novi veći dodirni zaslon od 9’’, novi pretinci ugrađeni u novu središnju konzolu, 5 tehnologija povezivanja i 12 tehnologija za pomoć u vožnji poput head-up zaslona u boji ili kamere za vožnju unatrag s tehnologijom Top Rear Vision.
Novi SUV C3 Aircross lansira se na hrvatsko tržište od rujna 2021. godine.

„Novi C3 Aircross i dalje ima sve odlike SUV-a koje ostavljaju dojam modernosti i autentičnosti, te pruža vrhunsku prostranost i prilagodljivost, a opremljen je i tehnologijama koje olakšavaju svakodnevne vožnje. Željeli smo iskoristiti sve te njegove jake točke i dodati dimenziju zrelosti u njegovu dizajnu te povećati razinu udobnosti. Rezultati su odmah uočljivi! Drastične promjene na prednjem dijelu vide se u snažnije naglašenim linijama, a nova konstrukcija sjedala pojačava doživljaj udobnosti u vozilu. Novi C3 Aircross ima sve karakteristike tipične za vozila SUV „by Citroën” i sve prednosti potrebne za ostvarivanje tržišnog uspjeha. ”
Vincent Cobée, glavni direktor marke CITROËN

S gotovo 370 000 primjeraka prodanih od njegovog puštanja u prodaju krajem 2017., novi SUV C3 Aircross nastavlja svoj pohod u vrlo konkurentnom segmentu. Kupci su odmah pohvalili njegov upečatljiv i privlačan dizajn koji nudi velike mogućnosti personalizacije, kao i vrhunsku prostranost i prilagodljivost. Uglavnom se odlučuju za vrhunske izvedbe (62 % je odabralo paket opreme Shine), što je snažan pokazatelj moći privlačnosti koju vozilo ima. Ovo vozilo nudi veliku svestranost upotrebe zahvaljujući kompaktnim dimenzijama vanjskog dijela i prostranoj unutrašnjosti, pa je stoga idealno za aktivne ljude koji su uvijek u potrazi za vozilom s većom razinom udobnosti i prilagodljivosti, a koje istodobno ima dobru upravljivost i okretnost u svakodnevnim vožnjama. SUV C3 Aircross u središte stavlja još izražajniji karakter, dodatno ističe svoj status i modernost, dok istovremeno pruža veću razinu udobnosti, opuštenosti i svestranosti upotrebe.

1. NAGLAŠENIJI STIL, VIŠE MOGUĆNOSTI PERSONALIZACIJE

Iako su vozila sve niža i sve sličnija limuzinama, novi C3 Aircross naglašava svoj status SUV vozila tako što nudi veliki obujam unutrašnjeg prostora vozila i dominantan položaj na cesti koji ostavlja snažan dojam zahvaljujući povišenom podvozju i velikim kotačima. Njegova posebnost naglašena je zaštitnim oblogama na donjem dijelu karoserije i blatobranima, kao i prednjim i stražnjim zaštitnim oblogama i krovnim nosačima koji daju vizualni potpis voluminoznim oblicima. Iako je C3 Aircross pri puštanju u prodaju ostavljao dojam dobroćudnosti i svježine u pogledu dizajna i mogućnosti prilagodbe, možemo reći da je novi SUV C3 Aircross sada dosegao dob razuma. Zadržava svoju originalnost i svoju osobnost, ali više nije razigran kako bi se mogao uspeti u višu klasu i istaknuti svoj snažniji, zreliji i luksuzniji karakter koji je usklađen s očekivanjima kupaca.

NAGLAŠENIJI PREDNJI DIO

Novi SUV C3 Aircross naglašava svoj izgled uz potpuno redizajniran prednji dio koji sada odiše snažnijim karakterom i naglašava status vozila. Novi potpis marke CITROËN za 2021. na prednjem dijelu vozila inspiriran je konceptnim automobilom CXPERIENCE, a prvi je put uveden 2020. godine na novom C3. Njime se odražava snažan, prepoznatljiv i jedinstven identitet.

Taj se novi izgled prednjeg dijela uočava već na prvi pogled, naročito zahvaljujući novom potpisu prednjih svjetala. Dvostruki kromirani chevroni sada se produžuju prema LED svjetlima po uzoru na novi C3 ili novi C4, ali s ponešto snažnijim linijama. LED svjetla pružaju još bolju osvijetljenost i veću razinu sigurnosti te stvaraju osjećaj zaštićenosti u vožnji. C3 Aircross također ima novu rešetku s jedinstvenim geometrijskim uzorkom, a nova zaštitna obloga srebrno sive boje koja sadrži umetke u boji dodatno naglašava njegovu robusnost.

Novi izgled prednjeg dijela ostavlja dojam bolje konstrukcije i naglašava visinu poklopca motora. Moderniji izgled prednjeg dijela dodatno pridonosi izražajnosti i robusnosti novog SUV C3 Aircross.

Novi SUV C3 Aircross odlikuje se čvrstoćom zahvaljujući kotačima s visoko postavljenim vodoravnim poklopcem motora, velikim obujmom i ugođajem potpune zaštićenosti sa svih strana, što je rezultat neprekinutog niza stakala oko cijele karoserije. Sve to stvara upečatljiv izgled kojim se ovo vozilo neupitno izdvaja u segmentu
B SUV.

MOGUĆNOSTI PERSONALIZACIJE KOJE PRELAZE U VIŠU KLASU

Novi SUV C3 Aircross razvija svoju ponudu personalizacije kako bi udovoljio svim potrebama i željama svojih kupaca i ponudio im jedinstven SUV izraženog i prepoznatljivog dizajna koji odražava njihov karakter.

 

Kad je riječ o vanjskom izgledu, ponuda personalizacije proširena je i sada sadržava čak 70 mogućih kombinacija koje uključuju sljedeće:

– 7 boja karoserije, uključujući 3 nove boje: Kaki siva, Voltaic plava i bijela Banquise.
– 4 paketa Color, uključujući 2 nove nijanse s luksuznijom obradom tekstura: osnovni paket Color Black te doplate Paket Color Polar White, Paket Color Orange i Paket Color Dark Blue. Paketi Color sadrže umetke u boji sa snažnim vizualnim detaljima smještene na bočnim krajevima prednje zaštitne obloge, na kućištima osvrtnih zrcala i na stražnjem bočnom staklu. To stražnje staklo naglašava novi potpis bočnog dijela. Karakterističan efekt žaluzina u boji upotpunjen je novim grafičkim pravokutnim elementom, ovisno o odabranom paketu Color: efekt žaluzina u reflektirajućoj kromiranoj izvedbi (kromirani ukras stražnjeg stakla) za pakete Color Dark Blue, pravokutni bijeli element za pakete Polar White i pravokutni narančasti element za paket Color Orange.
– 2 boje krova po izboru: bijela Opale ili crna Perla Nera.

Novi SUV C3 Aircross nudi nove naplatke od 16″ i 17″ s još posebnijim izgledom i dinamičnijim dizajnom, a obje su opcije dostupne u sjajnoj ili potpuno crnoj izvedbi, pa kupac može izabrati između profinjenijeg ili snažnijeg izgleda.

Kvalitetnija ponuda personalizacije dostupna je i za unutrašnjost, pa su tako na raspolaganju 4 različita stila uređenja od kojih svaki ima vlastiti identitet koji može udovoljiti svačijim očekivanjima i željama.
– Serijsko uređenje unutrašnjosti jednostavno je i pročišćeno, a dolazi sa sivim presvlakama sjedala u kombinaciji s teksturiranim sivim ukrasnim elementima na armaturnoj ploči.
– Stil Urban Blue pridonosi modernosti i stvara osjećaj ugodnosti prilikom boravka u vozilu te suptilno kombinira, stvarajući pravi sportski ugođaj, plave presvlake i plavu tkaninu s efektom kože te poprečnu traku na gornjem dijelu naslona sjedala s uzorkom chevrona i traku na armaturnoj ploči od plave tkanine s efektom kože.
– Stil Metropolitan Graphite luksuzan je i ide ukorak s trendovima, a kombinira presvlake boje grafita s efektom kože sa sivim prošaranim presvlakama. Sve to usklađeno je s poprečnom trakom na gornjem dijelu naslona sjedala u boji svijetlog drva i trakom na armaturnoj ploči od sive prošarane tkanine.
– Profinjeni stil uređenja Hype Grey nudi kombinaciju sivo zelene kože i crne tkanine s efektom kože, a s time je usklađena traka na armaturnoj ploči od sivo zelene kože i poprečne trake na gornjem dijelu naslona sjedala s uzorkom chevrona.

Profinjenost stilova Metropolitan Graphite i Hype Grey naglašena je novim prošivima karakterističnim za marku Citroën, jedinstvenim na tržištu, koji se sastoje od niza stiliziranih chevrona. Ti su prošivi prvi put predstavljeni na novom C4.

2. AKTIVAN ŽIVOT UZ POTPUNU OPUŠTENOST

SJEDALA ADVANCED COMFORT ZA UDOBNOST U VOZILU

Novi SUV C3 Aircross omogućuje svojim kupcima da se za upravljačem osjećaju „kao kod kuće” zahvaljujući dodatnoj razini udobnosti koja se postiže programom Citroën Advanced Comfort®.

Osim ovjesa koji pruža nevjerojatno ugodnu i mirnu vožnju s čime se druga vozila u segmentu ne mogu mjeriti, novi SUV C3 Aircross pruža istinsku udobnost u vožnji i zahvaljujući svojim novim sjedalima Advanced Comfort koja su prvi put predstavljena na vozilima C4 Cactus i C5 Aircross. Sjedala Advanced Comfort dostupna su u stilovima uređena Urban Blue, Metropolitan Graphite i Hype Grey te pružaju izvrsnu udobnost sjedenja s obzirom na četiri aspekta udobnosti: vizualna udobnost, udobnost sjedenja, udobnost položaja i udobnost u pokretu.
– Vizualna udobnost izražava se jedinstvenim podstavljenim oblogama tipičnim za marku CITROËN koje vizualno ostavljaju dojam meke i ugodne podstave.
– Udobnost sjedenja postiže se gustom pjenom debljine 15 mm, koja se osjeti čim sjednete u vozilo jer podsjeća na nadmadrac.
– Udobnost položaja postiže se pojačanom potporom sjedala koja su široka i velikih dimenzija.
– Udobnost u pokretu omogućuje vam dugu i ugodnu vožnju zahvaljujući kombinaciji materijala visoke gustoće u središtu sjedala i podebljane strukturirane pjene.

PROSTRANOST, PRILAGODLJIVOST I OSVJETLJENJE BEZ PREMCA U SEGMENTU

Novi SUV C3 Aircross i dalje nudi prilagodljivost, prostranost i osvjetljenje bez premca te na taj način pruža još veću razinu udobnosti u vozilu i svestranosti upotrebe. Zahvaljujući kompaktnim vanjskim dimenzijama od 4,16 m koje mu omogućuju dobru upravljivost i okretnost, novi SUV C3 Aircross nudi jedinstvenu ponudu najprostranije kabine u svom segmentu.

Osim što ima iznimnu prostranost, uključujući velik prostor za noge u stražnjem dijelu i prostor za glavu koji su jedinstveni u segmentu, novi SUV C3 Aircross nudi i vrhunsku prilagodljivost zahvaljujući klupi u dva zasebna dijela koja se može pomicati za 150 mm, kao i mogućnosti preklapanja suvozačevog sjedala kako bi se dobila tovarna duljina od 2,40 m i time omogućio siguran prijevoz vrlo dugih predmeta (namještaj, sportska oprema itd.). Obujam prtljažnika može se povećati s 410 na 520 litara kada se stražnje sjedalo pomakne prema naprijed, a kada se stražnja klupa sklopi, može se povećati i do 1289 litara.

Još jedna velika prednost njegove unutrašnjosti je izvrsna osvijetljenost zahvaljujući velikim staklenim površinama zbog kojih je vozilo preplavljeno svjetlošću.

Novi SUV C3 Aircross ne zanemaruje ni funkcionalne aspekte te je stoga opremljen novom i pomnije uređenom središnjom konzolom. U njoj se nalazi veliki pretinac za odlaganje koji je dostupan putnicima u prednjem i u stražnjem dijelu vozila, a može se i zatvoriti kliznom pregradom. Brojni pretinci zasigurno će ispuniti potrebe svih putnika: pretinac za olovke ispred suvozača, držači za čaše ugrađeni u središnji sklopivi naslon stražnjeg sjedala, pretinci na poleđini naslona prednjih sjedala, brojni prostori za odlaganje na donjem dijelu središnje konzole.

 

TEHNOLOGIJE KOJE OLAKŠAVAJU SVAKODNEVNICU, ALI I OMOGUĆUJU POTPUNI BIJEG OD SVAKODNEVICE

Novi SUV C3 Aircross ima sve tehnologije kojima se osigurava još sigurnija i bezbrižnija vožnja. Konkretno, ima novi veći dodirni zaslon od 9’’ koji pruža bolju ergonomiju, bolju čitljivost informacija i praktičniju upotrebu. Novi, kvalitetniji zaslon omogućuje bolju upotrebu navigacijskog sustava Citroën Connect Nav ili funkcije Mirror Screen koja je kompatibilna s protokolom Apple CarPlay.

Novi SUV C3 Aircross ima 12 intuitivnih tehnologija za pomoć u vožnji koje svakodnevni život čine lakšim i omogućuju da svaka vožnja bude jednostavna i sigurna. Tehnologije povezane sa sigurnošću su, primjerice, head-up zaslon u boji koji omogućuju da vozaču u vidnom polju budu dostupne informacije korisne za vožnju, prepoznavanje prometnih znakova i preporuku brzine, automatsko kočenje u nuždi ili automatsko uključivanje dugih svjetala. Tu je i oprema koja pojednostavljuje svakodnevni život, poput pristup i pokretanje vozila bez ključa, sustava za pomoć pri parkiranju Park Assist ili kamere za vožnju unatrag s tehnologijom Top Rear Vision koja omogućuje prikaz prostora iza vozila na dodirnom zaslonu.

Naposljetku, da bi naglasio svoj karakter vozila SUV i bio prilagođen svim terenima, novi SUV C3 Aircross nudi Grip Control® uz Hill Assist Descent, sustav koji mu omogućuje da se izvuče iz svih situacija, bez obzira na vanjske uvjete. Taj mu sustav omogućuje prilagodbu vučne sile prednjih kotača u skladu s vrstom podloge i održavanje brzine na nizbrdici, čak i na vrlo strmim nizbrdicama.

Novi SUV C3 Aircross dolazi s gamom učinkovitih i snažnih benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi motora: PureTech 110 s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, PureTech 130 s automatskim mjenjačem EAT6, BlueHDi 110 s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i BlueHDi 120 s automatskim mjenjačem EAT6.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Duljina: 4160 mm
Širina: 1760 mm
Visina: 1640 mm
Međuosovinski razmak: 2600 mm
Obujam prtljažnika: 410 – 520 l, maksimalno 1289 l

Autor