Parkers New Car Awards 2023.

Citroën C5 X krenuo skupljati nagrade, dojmljivi model izabran za ‘Najbolji veliki obiteljski automobil’

Novi Citroën C5 X osvojio je trofej ‘Najbolji veliki obiteljski automobil’ na Parkers New Car Awards 2023.

Novi C5 X pohvaljen je zbog kvalitete vožnje, udobnosti, praktičnosti i učinkovitih pogonskih sklopova.

Novi C5 X jedinstveno je vozilo u D-segmentu, koje kombinira modernost i privlačnost SUV-a, eleganciju i status luksuzne limuzine te svestranost i praktičnost karavana. Novi C5 X ne samo da predstavlja pogled u budućnost za Citroën, zahvaljujući svojim novim naprednim tehnologijama, već slavi bogato naslijeđe marke u stvaranju inovativnih modela kao što su CX i XM.

Osim zadivljujućeg izgleda, novi C5 X nudi udobnost bez premca u D-segmentu zahvaljujući programu Citroën Advanced Comfort. Sjedala Citroën Advanced Comfort dolaze s dodanom podstavom od memorijske pjene od 15 mm i pružaju veću potporu na dužim putovanjima. Po prvi put, Advanced Comfort sjedala u novom C5 X mogu se opremiti ventilacijom, kao i funkcijama grijanja i masaže.

Citroën Advanced Comfort Suspension koristi progresivne hidraulične jastuke za pružanje i osjećaj vožnje kao na “čarobnom tepihu” na svim modelima, kao standard. Plug-in Hybrid verzije imaju ‘aktivnu’ tehnologiju ovjesa koja koristi ugrađene senzore za automatsku optimizaciju postavki ovjesa na temelju uvjeta na cesti.

Keith Adams, urednik na Parkers.co.uk, rekao je: “Novi C5 X izvrstan je obiteljski automobil, s nizom ekonomičnih motora, ugodnom vožnjom, udobnim sjedalima i praktičnom unutrašnjosti koja je dovoljno velika da lako primi vašu obitelj. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je novi C5 X udoban – postoje automobili koji koštaju pet puta više i koji se bore za postizanje iste razine profinjenosti. Samo to ga čini zanimljivim i individualističkim izborom u moru SUV vozila.”

U svojoj šestoj godini dodjele nagrada Parkers New Car Awards dodjeljuju se najbolja vozila dostupna u brojnim tržišnim sektorima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Foto: Citroën

Autor