OTOK CHALKI ZELENIJI JE OD OSTALIH

Citroën u Grčkoj doprinosi razvoju e-otoka

Citroën je ponosan što je postao dio priče oko grčkog e-otoka Chalki i sudjeluje u pionirskom projektu transformacije otoka u područje održive energije mobilnosti s nultom emisijom…

Chalki je postao laboratorij u Europi u kojem se provodi tranzicija zelene energije s nekoliko partnera koji su svi vodeći u svojim područjima stručnosti, kao što su Syngelidis Grupa, Citroënov grčki uvoznik. To je u skladu s Citroënovim uvjerenjem da mobilnost treba biti dostupna svima i predstavlja Citroënov inovativni i avangardni pristup.

Jedan od glavnih izazova prisutnih u automobilskom svijetu danas je elektrifikacija. Citroën želi biti vodeći u tom području. Francuski proizvođač želi da svi stanovnici i javna tijela u potpunosti iskoriste prednosti električnih vozila koja su dostupna na otoku.

Za početak, Citroën stoga pruža flotu od 6 potpuno električnih vozila javnim tijelima u Chalki, odnosno 2 Ami policiji i obalnoj straži, zajedno s 2 ë-C4 i 1 ë-Spacetourer za općinu Chalki i 1 ë -Jumpy će također biti isporučen Energetskoj zajednici Chalki. Za 2 od tih automobila bit će besplatan leasing na 48 mjeseci nakon čega će Citroen otkupiti automobile i donirati ih Općini Chalki.

Foto: Citroën