VELIKI PLANOVI

Cupra Formentor i Leon krenuli s proizvodnjom, za još jedan korak transformacije pogona

Foto: Cupra

Proizvodnja novih CUPRA Formentor i CUPRA Leon počinje u Martorellu, taj potez opisan je kao novi korak u povijesnoj transformaciji tvornice

Cupra nastavlja podizati ponudu na nove razine kako započinje proizvodnju novih Cupra Formentor i Cupra Leon, redizajniranih i poboljšanih modela koji utjelovljuju dizajnersku opsesiju marke. Prvi primjerci uskoro će biti spremni za prometnice, a isporuke oba automobila počinju u trećem kvartalu ove godine. Stvorena da predstavlja prepoznatljive estetske vrijednosti marke, proizvodnja modela označava novu eru za Cupru kao marku vođenu dizajnom.

“Novi Cupra Formentor i Leon ključni su modeli za budućnost naše tvornice u Martorellu i predvodit će širenje marke na globalna tržišta”, rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor marke. “Ulažemo više od 3 milijarde eura u elektrifikaciju Martorella, a novi Cupra Formentor i Leon bit će među prvim modelima koji će imati koristi od ove investicije bez presedana u budućnost naše tvrtke,” dodao je.

Foto: Cupra

Oba su vozila redizajnirana za novu generaciju vozača, ugrađujući Cupra DNK hrabrog dizajnerskog jezika i postavljajući pozornicu za sljedeće poglavlje u njihovoj priči o uspjehu. Dostupan kao plug-in hibrid, koji nudi više od 100 km potpuno električnog dometa ili s novim benzinskim motorima visokih performansi, Cupra Formentor, najprodavaniji model marke, bio je prvi model koji je dizajnirala i razvila isključivo Cupra i dosljedno je bio na vrhu ljestvice prodaje s više od 347.000 proizvedenih jedinica do danas. Uz Cupra Leon kao glavnu pokretačku snagu uspjeha, marka je proširila svoje prisustvo diljem svijeta s više od 600.000 isporučenih jedinica od pokretanja marke 2018.

Formentor i Leon dizajnirani su i razvijeni u Martorellu. Početak proizvodnje oba modela predstavlja daljnji korak u kontinuiranoj transformaciji pogona. Proizvodna linija dvaju modela ima utjecaj na više od 4000 radnih mjesta, jednu trećinu od približno 12.000 zaposlenika koji su trenutno u proizvodnim pogonima.

“Radimo na transformaciji i poboljšanju naše tvornice, integrirajući najnaprednije tehnologije u njezine proizvodne i strukturne procese”, rekao je Markus Haupt, izvršni potpredsjednik za proizvodnju i logistiku u marki Cupra. “Martorell je treća najveća tvornica po obujmu proizvodnje Volkswagen grupe u Europi, a mi ćemo nastaviti rasti s novim modelima, ali i kroz implementaciju pametne tehnologije i umjetne inteligencije”, dodao je.

Otvorena 1993. godine, tvornica SEAT S.A. u Martorellu bila je ključna u uspjehu tvrtke. Postrojenja imaju površinu od 2,8 milijuna m2 (400 nogometnih igrališta) i proizvela su više od 12 milijuna vozila kroz 45 različitih modela koja su izvezena u više od 70 zemalja svijeta.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo