STIŽE UBRZO

Cupra Formentor i službeno krenula s proizvodnjom

CUPRA je i službeno krenula s proizvodnjom novog Formentora. Novi model stiže na tržište tijekom listopada.

Cupra Formentor u svojem top izdanju broji 310 KS, a imat će široku paletu do sedam motora, uključujući hibridne verzije od sljedeće godine.

CUPRA Formentor postaje šesti model koji se proizvodi u Martorellu i predstavljat će porast od 10% proizvodnog volumena.

Isto tako, ovih dana Seat je dobio i novog predsjednik i izvršnog direktora marke Cupra, Wayne Griffiths. U svojem prvom obraćanju, dotaknuo se i novog Formentora i istaknuo kako tvornica već radi u punom kapacitetu za proizvodnju ovog automobila i ostalih modela tvrtke. Britanac će dužnost preuzeti službeno 1. listopada, a u Seatu je od 2016. Griffiths tako pokreće novu epohu u 70 godina tradicije španjolske marke.

U proizvodnom pogonu Cupre, svakodnevno radi 3.000 radnika, podijeljeni u tri smjene.  Za početak, proizvodnja Formentora zamišljena je na 160 vozila dnevno.

„Novi Formentor veliki je korak za novu marku. Kao svoj prvi jedinstveno razvijeni automobil, učinit će da marka raste, bude vidljivija i poželjnija. Cilj nam je premašiti naš početni cilj udvostručavanjem obujma prodaje Cupre lansiranjem ovog automobila i probijanjem na nova međunarodna tržišta zahvaljujući širokoj paleti od sedam motora” istaknuo je Wayne Griffiths.

Inače, Marc Ter-Stegen, vratar FC Barcelone i globalni ambasador marke Cupra preuzeo je ključeve prvog Formentora.

foto: Cupra