SPREMAN ZA DAKAR?

CUPRA Tavascan Extreme E Concept je svojevrsni odgovor na ABT preradu XE1

-

CUPRA ubrizgava svoju DNK u CUPRA Tavascan Extreme E Concept…

Potpuno električni terenski trkaći automobil sljedeća je faza avanture brenda Extreme E, koja također nagovještava jezik dizajna koji će se koristiti u budućoj serijskoj proizvodnji CUPRA Tavascan, drugom 100% električnom modelu marke koji će biti dizajniran i razvijen u Barceloni te će dospjeti u Europu i na inozemna tržišta 2024. godine.

CUPRA Tavascan Extreme E Concept integrira potpuno novi vanjski dizajn sa 100% CUPRA DNK i holističkim pristupom korištenju prirodnog materijala čineći ga održivijim, još popravljivim i prilagodljivim.

“Čvrsto vjerujemo u projekt Extreme E u cjelini”, rekao je Antonino Labate, direktor strategije, poslovnog razvoja i poslovanja u marki CUPRA. “Elektrifikacija, održivost, uravnoteženost spolova i raznolikost zajedničke su vrijednosti između CUPRA-e i Extreme E. Koncept CUPRA Tavascan Extreme E jasan je dokaz napornog rada, kako bismo se mogli natjecati sljedeće sezone.”

Prednji i stražnji dizajn značajno su se promijenili u odnosu na vozilo koje se utrkuje u prvoj sezoni Extreme E. LED tehnologija pruža veću slobodu u proizvodnji vozila s CUPRA DNA; prednja svjetla u tri skupine trokuta s obje strane donose impozantniji izgled.

CUPRA Tavascan Extreme E Concept opremljen je baterijom od 54 kWh, postavljenom iza kokpita radi stvaranja što bolje raspodjele mase. Ubrzava do 100 km/h za oko 4 sekunde zadovoljavajući propise serije utrka.

CUPRA je od početka dio Extreme E. Bio je to prvi automobilski brend koji je najavio svoje sudjelovanje, udruživši snage s ABT Sportslineom kao glavnim partnerom tima. Serija Extreme E poboljšava istraživanje elektrifikacije same marke, istodobno promičući elektrifikaciju, održivost u mobilnosti.

Foto: Cupra

Autor