NOVOST U C-SEGMENTU

Dacia Bigster Concept, Rumunji potvrdili dolazak većeg SUV modela

Dacia je predstavila petogodišnji plan, puno je novosti…

Rumunjski proizvođač pod palicom Francuza najavljuje velike stvari. Dacia će tako povećati svoju učinkovitost i postati još konkurentnija stvaranjem novog poslovanja Dacia-Lade, šireći se na nova područja i tržišta automobila. Uz to, otkrivanje Bigster Concept izvedbe najavljuje zalazak Dacije u C segmentu.

Denis Le Vot, izvršni direktor marki Dacia i Lada, rekao je: „Dacia će ostati Dacia, uvijek će kupcima nuditi pouzdan, autentičan prijedlog s najboljom vrijednosti za novac. Stvaranjem poslovne jedinice Dacia-Lada u potpunosti ćemo iskoristiti modularnu platformu CMF-B, pojačati našu učinkovitost i dodatno povećati konkurentnost, kvalitetu i atraktivnost naših proizvoda. Imat ćemo sve što nam je potrebno da dovedemo marke u više zemlje, a uz izvedbu poput konceptnog modela Bigster, to će biti još lakše.”

U pravom Dacia stilu, Bigster Concept je prostran, robustan SUV, namijenjen je otvorenim i prašnjavim cestama dok istražuje nove horizonte. Terenac dugačak 4,6 metara, ni manje ni više, kupcima će omogučiti ulazak u C segment po puno manjem trošku, nego što to konkurencija cijeni. 

foto: Dacia

Autor