ELEKTRIČNI KONCEPT

Dacia Spring Electric koncept – prvi električni auto iz Rumunjske!

Upravo ovaj model poslužiti će kao najava za novi, potpuno električni automobil marke Dacia…

U samo 15 godina Dacia je narasla na više od 6,5 milijuna kupaca širom svijeta putem modela Logan, Sandero i Duster. Spring Electric predstavlja sljedeći korak u svojoj priči o uspjehu, jer se i dalje mijenja s vremenom, ostajući istinit svojim izvornim vrijednostima stvaranja vozila koja su jednostavna, moderna, pouzdana i pristupačna.

Potpuno električni gradski automobil usredotočen je na ono osnovno, kombinirajući jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost. Serijska verzija Dacia Spring Electric bit će dostupna u prvoj polovici 2021., s dosegom većim od 200 kilometara (na temelju postupka testiranja WLTP) što je pogodno za gradsku i prigradsku uporabu.

Njegov stil koji pomalo podsjeća na Stepway modele te kompaktne dimenzije u dužini od 3,73 metra čine ga idealnim vozilom za svakodnevnu upotrebu.

Posebna pažnja posvećena je dizajnu prednjih svjetala sa LED tehnologijom ugrađenim na dva načina: vodoravna traka na gornjem dijelu i četiri grafičke značajke ugrađene u branik, dok su četiri stražnja LED svjetla straga stvoriti efekt “double-Y”. Ovaj izgled prikazuje budućnost dizajna rasvjete za Daciu.

Svojim električnim pogonskim sklopom i baterijom prilagođenom za svakodnevnu upotrebu, Dacia Spring Electric zadovoljava praktične potrebe urbane i prigradske mobilnosti. Riječ je o robusnom vozilu koje daje čitav niz prednosti električnih vozila: niski troškovi rada, jednostavna vožnja, tihi rad, nulta razina emisije, jednostavno punjenje i jeftino održavanje.

Prvi primjerci potpuno novog, električnog modela Dacia Spring Electric bit će dostupna od početka 2021. na odabranim tržištima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin