ELEKTRIČNI KONCEPT

Dacia Spring Electric koncept – prvi električni auto iz Rumunjske!

Upravo ovaj model poslužiti će kao najava za novi, potpuno električni automobil marke Dacia…

U samo 15 godina Dacia je narasla na više od 6,5 milijuna kupaca širom svijeta putem modela Logan, Sandero i Duster. Spring Electric predstavlja sljedeći korak u svojoj priči o uspjehu, jer se i dalje mijenja s vremenom, ostajući istinit svojim izvornim vrijednostima stvaranja vozila koja su jednostavna, moderna, pouzdana i pristupačna.

Potpuno električni gradski automobil usredotočen je na ono osnovno, kombinirajući jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost. Serijska verzija Dacia Spring Electric bit će dostupna u prvoj polovici 2021., s dosegom većim od 200 kilometara (na temelju postupka testiranja WLTP) što je pogodno za gradsku i prigradsku uporabu.

Njegov stil koji pomalo podsjeća na Stepway modele te kompaktne dimenzije u dužini od 3,73 metra čine ga idealnim vozilom za svakodnevnu upotrebu.

Posebna pažnja posvećena je dizajnu prednjih svjetala sa LED tehnologijom ugrađenim na dva načina: vodoravna traka na gornjem dijelu i četiri grafičke značajke ugrađene u branik, dok su četiri stražnja LED svjetla straga stvoriti efekt “double-Y”. Ovaj izgled prikazuje budućnost dizajna rasvjete za Daciu.

Svojim električnim pogonskim sklopom i baterijom prilagođenom za svakodnevnu upotrebu, Dacia Spring Electric zadovoljava praktične potrebe urbane i prigradske mobilnosti. Riječ je o robusnom vozilu koje daje čitav niz prednosti električnih vozila: niski troškovi rada, jednostavna vožnja, tihi rad, nulta razina emisije, jednostavno punjenje i jeftino održavanje.

Prvi primjerci potpuno novog, električnog modela Dacia Spring Electric bit će dostupna od početka 2021. na odabranim tržištima.

Autor