DAF CF Electric s krutom šasijom 6×2 sada je dostupan

Gradske ulice biti će njegovo primarno područje djelovanja, DAF puno polaže u eko mobilnost…
Ekologija nije zadesila samo automobilski svijet. U tom području prilično je aktivan i kamionski program. DAF Trucks tako je predstavio svoj CF Electric sa 6×2 krutom šasijom. Kako prenosi Driveteam.hr, prve izvedbe biti će krajem ove godine isporučena za testiranje, u svakodnevnom ciklusu kao kamioni za odvoz smeća. U tome će pripomoći i nizozemske javne tvrtke za odvoz smeća – HVC i ROVA. Ulice grada Rotterdama tako će dobiti bešumne kamione koji će brinuti za čistoću i ekologiju. Električni DAF CF dolazi u 6×2 izvedbi opremljen dizalicom za utovar. Sva su ta vozila opremljena VDL E-Power pogonom. Potpuno električnu nadgradnju isporučuje istoimeni proizvođač – VDL Translift.
Ovo neće biti prvi takav kamion u zemlji tulipana. Krajem 2018. DAF CF Electrics pojavio se kao 4×2 izvedba. U rukama brojnih javnih i privatnih službi DAF je dobio komentare korisnika, ali i nove odgovore u vidu tehnologija. Trud i posvećenost ubrzo su se isplatili…
Zahvaljujući svojoj učinkovitosti, svestranosti i praktičnoj upotrebljivosti, DAF CF Electric osvojio je prestižnu nagradu Green Truck Award u Njemačkoj početkom ove godine.
Očekivano, kamion ima izrazito malu emisiju, kao i buku kada se koristi, CF Electric pogodan je posebno u urbanim sredinama. Baš zato je DAF predstavio i izvedbu i s tri osovine, a to znači još veću nosivost i ukupnu težinu kamiona do 28 tona.

Električni sklop VDL E-kamionu omogućuje 210 kW snage i 2.000 Nm momenta. Energija stiže iz baterije (170 kWh), koja će pružiti dovoljno za pokrivanje redovitih ruta za odvoz smeća. A s brzim punjenjem, koje DAF nudi baterija će se unutar 30 minuta napuniti do 80% kapaciteta.
Ovo je znak kako uskoro možemo očekivati i prve punjače na odlagalištima i u reciklažnim dvorištima.


Komentari

loading...