VELIKI PLANOVI

Daimler Truck, Volvo i Traton grupa potpisali ugovor o razvijanju mreže za punjenje kamiona

Tri vodeća proizvođača gospodarskih vozila Daimler Truck, TRATON GROUP i Volvo Group potpisali su neobvezujući ugovor o instaliranju i upravljanju javnom mrežom za punjenje baterija teških teretnih kamiona i autobusa širom Europe…

Zajednički je cilj inicirati i ubrzati izgradnju infrastrukture za punjenje kako bi se povećalo povjerenje kupaca i podržala transformacija EU-a u klimatski neutralan prijevoz.

Sporazum postavlja temelje budućeg zajedničkog ulaganja (JV) – podjednako u vlasništvu triju strana, koje planiraju započeti s radom 2022.

S lijeva na desno: Martin Daum, CEO Daimler Truck; Matthias Gründler, CEO TRATON GROUP; Martin Lundstedt, predsjednik i CEO Volvo Group

Partneri u ovom poslu namjeravaju uložiti 500 milijuna eura za instaliranje i upravljanje najmanje 1.700 punionica u blizini autocesta, kao i na logističkim i odredišnim točkama, u roku od pet godina od uspostave zajedničkog poduzeća. Broj punionica s vremenom se želi znatno povećati traženjem dodatnih partnera kao i javnim financiranjem. Planirano je da buduće JV djeluje pod vlastitim korporativnim identitetom i sa sjedištem u Amsterdamu, u Nizozemskoj. Budući JV moći će se nadovezati na široko iskustvo i znanje svojih partnera osnivača u teškim kamionima.

Foto: Daimler

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin