EURO NCAP

Deset najsigurnijih automobila u 2019. godini: Među najboljima i jedna Škoda!

Euro NCAP-ova procedura bazira se na crash testu, ali i provjeri sustava sigurnosti…

Ove godine je Euro NCAP testirao ukupno 55 automobila, a od toga su 42 vozila dobila maksimalnih pet zvjezdica. Znate i sami da se Euro NCAP-ova procedura bazira na crash testu, ali i provjeri sustava sigurnosti. Pa koji su se to automobili pokazali najsigurnijima ove godine u Euro NCAP-ovim mjerenjima?

10. Škoda Scala

Odlična u zaštiti odraslih i djece (97 i 87 posto) te iznadprosječni rezultat u zaštiti pješaka (81 posto). Jedni prosječan rezultat je 76 posto u sustavima sigurnosti.

9. Mazda 3

Odličnih 98 posto u zaštiti odraslih (vozača i putnika) i 87 posto u zaštiti djece. Jedini slabiji rezultat je 73 posto u sustavima sigurnosti.

8. Mazda CX-30

Najbolji rezultat u zaštiti odraslih (99 posto) i izvrsnih 86 posto u zaštiti djece te 80 posto u zaštiti pješaka. Tek su manji nedostaci u sustavima sigurnosti (77 posto).

7. Volkswagen T-Cross

Jedan od rijetkih automobila koji je prešao 80 posto u svim kategorijama: 97 posto vozač i putnici, 86 posto djeca, 81 posto pješaci te 80 posto u sustavi sigurnosti.

6. Tesla Model X

Teslin veliki SUV ili crossover prošao je odlično u sustavima sigurnosti (zračni jastuci, sustav za održavanje vozila u prometnom traku, automatsko kočenje u nuždi…), zaslužio je čak 94 posto. U sigurnosti odraslih rezultat je 98 posto, a djece 81 posto. Tek je prosječan u zaštiti pješaka – 72 posto.

5. Subaru Forester

Sjajnih 91 posto u zaštiti djece, 97 posto u zaštiti odraslih te 80 posto u zaštiti pješaka. Tu je i dobrih 78 posto u sustavima sigurnosti.

4. Tesla Model 3

Odličnih 96 posto u sustavim sigurnosti, 94 posto u zaštiti odraslih i 86 posto u zaštiti djece. Lošiji je tek rezultat s pješacima, sa 74 posto.

3. BMW serije 3

Jedini lošiji rezultat su sustavi sigurnosti, odnosno sustav za zadržavanje u prometnom traku (ocjena 76 posto). Sve ostalo je na iznimno visokom nivou.

2. BMW Z4

Jedini minus je isti kao i kod serije 3, a sve ostalo je izvrsno, od zaštite odraslih do zaštite djece i pješaka.

1. Mercedes-Benz CLA

I pobjednik je… Odrasli 96 posto, 91 posto djeca te 91 posto pješaci. Nitko nije bio bolji. Jedino bi rezultat u sustavim sigurnosti mogao biti bolji od 75 posto.

Preneseno iz Revijahak.hr

Autor

Preporučeni sadržaj