NOVITET

DFSK Seres 5, novi električni SUV premium ambicija stigao na hrvatsko tržite

Uz već dostupan Seres 3 model električnog osobnog vozila SUV kategorije predstavljenog hrvatskom tržištu prošle godine, stigao je i sportski SUV Seres 5, vrhunski opremljen i iznimno snažan s dometom do 500 km (WLTP) i ubrzanje do 100 km/h za četiri sekunde.

Da bi u potpunosti vozilo bilo prilagođeno europskim kupcima provedena su testiranja kroz sve europske prijestolnice i veće gradove (Seres journey to Europe). Nakon testiranja utvrđeno je da je vozilo kompatibilno sa više od 98% punjača.
Osim toga testirana je izdržljivost vozila i vozne osobine na poznatim njemačkim autocestama koja nemaju ograničenja brzine te je u potpunosti testirana snaga dual motora koji zajedno daju impresivnu snagu od čak 430 kw i 940 nm obrtnog momenta po WLTP standardu. Uz iznimne performanse i ubrzanje za 4 sekunde do 100 km/h, za bezbrižna putovanja doseg u kombiniranom načinu upotrebe iznosi 483 km, čak 522 km u gradskim uvjetima.

Model Seres 5 uspješno je homologiran i za tržište Republike Hrvatske, te je trenutno dostupan u Premium paketu opreme, isključivo sa integralnim pogonom, te litij željezo fosfatnom baterijom kapaciteta 80 kWh. Svojim izrazito atraktivnim dizajnom te dimenzijama
4710x1930x1620 mm pripada popularnom segmentu SUV coupe modela, a brojna serijska oprema neće ni najzahtjevnije kupce ostaviti ravnodušnima.

Velika pažnja pridana je raznim hi-tech detaljima zbog popularnosti vozila na kineskom tržištu gdje je brendiran kao Huawei Aito M5. Neki od hi-tech detalja su smart kokpit sa funkcijama masaže, ventiliranja i grijanja sjedala i panoramski krov koji sprečava prolazak UV zračenja.

Ispred vozača se nalaze 3 LCD ekrana dimenzija 12.3 inča odnosno 15.6 inča, kao i headup display, a iskorišten je i „motorni prostor „ za dodatni prtljažnik kapaciteta 67 litara. Ugrađena je i V2L funkcija čime se dodatno naglašava praktičnost vozila u određenim
situacijama poput kampiranja, gdje se vozilo može iskoristiti kao izvor struje za razne aparate.

Uz prodaju vozila, Auto Hrvatska je osigurala i servisni centar na lokaciji Radnička cesta 182 u Zagrebu koji je ovlašten za pružanje servisnih usluga održavanja Seres električnih modela a u planu je otvaranje ovlaštenih servisnih mjesta i u većim gradovima u Hrvatskoj.

Prodajna cijena Seres 5 modela razine opreme Premium je 59.900 eura (451.316,55kn).

Autor

Preporučeni sadržaj