Ekskluzivno: Audi Q3 Sportback, jer coupe SUV je danas hit…

Audi je ponudu obogatio kompaktnim SUV-om u obliku coupéa, novi adut iz Ingolstadta kombinira snažnu osobnost, zavidnu funkcionalnost i jak imidž, sa sportskom elegancijom. Ideš…

Audi Q3 Sportback u istoj mjeri predstavlja snagu i preciznost i odražava to u svim detaljima dizajna. Crna rešetka osmerokutne maske već na samom početku to simbolizira, što ga čini posebno sportskim. A duž cijele karoserije se nastavlja takav agresivni nastup, iako je naglašeni, padajući C-stup posebno zanimljiv, atraktivan, pogođen. Q3 Sportback nudi zabavu u vožnji na različitim terenima. U gradu, na dugim relacijama ili na lakom terenu – kompaktni crossover je dinamičan svestrani automobil. Audi Q3 Sportback je dugačak 450 (2 cm dulji od standardnog Q3), širok 184 i visok 156 cm (gotovo jednako kao i Q3). razmak osiju kotača iznosi 268 cm.

To rezultira velikim i vrlo promjenjivim interijerom. Stražnja sjedala nude prostor za tri osobe. Mogu se pomicati 130 mm uzdužno kao standard; njihovi nasloni su podijeljeni u tri dijela, a njihov se nagib može podesiti u sedam stupnjeva. Volumen prtljažnika se kreće od 530 l do 1400 l. Podloga se može podesiti na dvije razine, a stražnja polica se nalazi ispod nje. Kao opcija, Audi će isporučiti električna vrata prtljažnika koja se također mogu otvoriti i zatvoriti pokretom stopala. Prednja sjedala – električno podesiva i grijana na zahtjev – nude sportski položaj i visoku razinu udobnosti. Ovisno o opremi, postoje sportska sjedala s kontrastnim šavovima i obojenim prugama duž bočnih stranica. Na zahtjev, ovjes je dostupan s regulacijom amortizera, što dodatno povećava osjećaj između dinamičnosti i udobnosti.

Ovisno o situaciji u vožnji, stanju na cesti i osobnim sklonostima, vozač može mijenjati karakteristike automobila putem standardnog dinamičkog sustava upravljanja, Audi drive select, u šest programa, uključujući i offroad mod. Osim postavljanja motora i prijenosa, ovaj sustav utječe i na elektronski podesive amortizere i pomoć pri upravljanju. Kao opcija, kontrola spuštanja s brda može pružiti podršku: održava konstantnu brzinu koju je odabrao vozač na nagibu većem od 6%.

Za lansiranje na tržište u Europi, Audi Q3 Sportback bit će dostupan u benzinskim i dizelskim varijantama motora. Sa 169 kW (230 KS), 2.0 TFSI je najsnažniji motor (Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic). Dok je dizelski dio zastupljen uz 2.0 TDI, koji ima snagu od 110 kW (150 KS) u verziji 35 TDI S tronic.Ubrzo nakon lansiranja na tržište, također će biti dostupan i kao ručni mjenjač s quattro pogonom. Dodatni motori će uslijediti tijekom godine, uključujući snažniji dizel i benzinski motor početne razine, koji radi zajedno s blagim hibridnim sustavom od 48 V. Tijekom usporavanja, oporavlja energiju, dok tijekom ubrzanja pri manjim brzinama, on podržava motor. U stvarnoj vožnji može uštedjeti do 0,4 l goriva na 100 km. Q3 Sportback očekuje se na domaćim prometnicama krajem jeseni…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo