NISSAN

Evo kako se u praksi snima Nissan GT-R

Nissan je za 2020. godinu razvio Nissan GT-R NISMO kao vrhunac ove sportske ikone. Za maksimalne performanse, motor je snažniji, aerodinamika je dodatno poboljšana, a težina je smanjena korištenjem egzotičnih materijala. No, kada je riječ o snimanju promo materijala, koji je najbolji automobil koji može poslužiti?

U pomoć pristiže Mauro Calo, profesionalni vozač i automobilski video stručnjak poznat po radu na filmovima s velikim proračunima (blockbusteri i automobilske TV emisije). On je odluči kako je GT-R odličan automobil koji može pratiti novi NISMO.

Dok je Nissan pomagao u pronalaženju odgovarajućeg GT-R-a koji će se transformirati u namjenski izgrađen automobil s kamerama, Calo je već radio na dizajnu. Kada je automobil stigao, on i njegov tim namjestili su novu konstrukciju koja je bila zavarena za šasiju i koja je bila sposobna s lakoćom nositi težinu profesionalnog sustava za snimanje.

Zahvaljujući niskom težištu, podesivom sportskom ovjesu i mogućnosti da “ugosti” četvero ljudi, GT-R je savršen automobil za smještaj ove vrste opreme. A  s obzirom na twin-turbo 3.8 V6 ispod poklopca motora, lako je zaključiti zašto ga je Calo odabrao umjesto do sad brojnih korištenih brzih SUV modela.

Unaprijed isplanirana koreografija i koordinacija putem walkie-talkieja, dva GT-a “ganjala” su se oko trkačke staze Lausitzring u Brandenburgu u Njemačkoj, u sklopu GT-R NISMO-ovog medijskog pregleda događaja, a krajnji rezultat možete pogledati u prilogu.

 

Autor