F40 NA PRODAJU

Ferrari F40 u zanimljivoj plavoj boji traži novog vlasnika, pripremite 765 tisuća funti!

-

Ferrari F40 u plavoj boji? Hmm…

Kako bi bilo najbolje ovaj model? Pa, dovoljno je reći da ovaj automobil jedna od najboljih stvari koja je ikada izašla iz radione Propetog konjića. Čuveni Ferrari F40 zapravo je bio zadnji koje je potpisao veliki Enzo Ferrari, a ujedno je obilježio i 40. rođendan marke iz Maranella.

F40 je tako u periodu od 1987. do 1992. stigao kao nasljednik 288 GTO, a proizveden je u svega 400 primjeraka. Kao glavni konkurent bio je označen famozni Porsche 959.

Talijani nisu ništa prepuštali slučaju, pa su za dizajn zadužili Pininfarinu,  a motorizacija je 2.9-litreni V8 sa 478 KS. Jedan takav primjerak obojen je u zanimljivu plavu boju, a sad traži novog vlasnika.

Priča ide ovako; tvornicu je napustio lakiran u Rosso Corsa crvenu boju. No, prije gotovo 20 godine je poslan u Japan gdje je dobio LM specifikacije te ga je Liberty Walk lakirao u bijelu boju. Povratkom u Veliku Britaniju je automobil ponuđen na prodaju putem tvrtke Joe Macari Performance Cars koja je postigla dogovor s Mooreom da se automobil vrati u tvorničko stanje, ali da se lakira u plavu umjesto u originalnu crvenu boju. Taj posao je obavila tvrtka Carrozzeria Zanasi u Maranellu, koja se nalazi nedaleko od Ferrarijeve tvornice.

Ovaj model na aukciji je postigao cijenu od 765 tisuća funti, a broji svega 25.975 kilometara. Nema sumnje, ovako zanimljiv ‘konjić’ svakako je pojava vrijedna pažnje.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

 

Autor