ODMAH PO NASLOV

Ferrari najavio povratak 2023. na utrke iz 24 sata Le Mans serije

Ferrari je najavio početak Le Mans Hypercar (LMH) programa, u koji će od 2023. proizvođač ući, kao novi-stari igrač u FIA natjecanjima izdržljivosti…

Nakon razdoblja proučavanja i analiza, Ferrari je započeo razvoj novog automobila iz Le Mans serije. Program testiranja staza, ime automobila i vozači koji će činiti službenu posadu, bit će dio budućih najava.

Pedeset godina nakon posljednjeg službenog sudjelovanja u premier klasi Svjetskog prvenstva u sportskim automobilima 1973. godine, Ferrari će se popeti na stazu u klasi Hypercar FIA Svjetskog prvenstva u izdržljivosti. Propeti konjić skupio je respektabilan broj pobjedna (24 svjetska naslova, posljednji put 2017.) i 36 pobjeda u 24 sata Le Mana.

Predsjednik Ferrarija John Elkann prokomentirao je ove najave: „U više od 70 godina utrkivanja na stazama diljem svijeta, vodili smo svoje automobile do pobjede istražujući vrhunska tehnološka rješenja. Inovacije koje proizlaze iz staze i čine svaki proizvedeni cestovni automobil u Maranellu izvanrednim. Novim programom Le Mans Hypercar, Ferrari još jednom potvrđuje svoju sportsku predanost i odlučnost da bude protagonist u glavnim svjetskim moto-sportskim događajima ”.

foto: Ferrari

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin