FIAT PUNTO

Fiat Punto se vraća 2022., kao izvedenica Opel Corse i Peugeota 208

Povijest se vraća, ali na suprotni način. Nakon što je Opel Corsa D (2006. – 2014.) bila inačica modela Fiat Grande Punto (2005. – 2009.), iz kojeg su nastali redizajnirani Punto Evo i Punto (zaključen 2018.), nakon četiri godine pauze Fiat Punto se vraća, kao klon novog modela Opel Corsa!
Pardon, novog francuskog aduta niže klase Peugeot 208.
FCA-ov čelnik Mike Manley jasno je dao do znanja da će Fiat napustiti A-segment, ciljajući da kupce premjestiti u veći B-segment. To bi značilo kraj za Fiat 500 i Pandu kakve poznajemo. Fiat 500 uskoro će postati električni 500e te napustiti motore s unutrašnjim izgaranjem.
Za FCA prelazak kupaca u B-segment znači rješenje za prošlogodišnje zaustavljanje proizvodnje Punta. Kako se FCA spaja s PSA-om, vjerojatni je scenarij njegov povratak, na CMP platformi koju koriste Opel Corsa, Peugeot 208 i DS3 Crossback.
Ilustracile koje potpisuje Kleber Silva najavljuju četvrtu generaciju Fiat Punta sa stilskim značajkama Fiat Argoa, modela B-segmenta koji se prodaje u Južnoj Americi
Kako bi se izbjeglo moguće preklapanje proizvoda s Corsom i 208, Punto bi mogao biti niskobudžetna inačica koja bi se natjecala s novom generacijom Dacia Sandero.
Fiat Punto nas je napustio nakon 13 godina prodaje treće serije (Grande Punto, Punto Evo i Punto) te 25-godišnje povijesti (1993. – 2018.) ukupne game Punto i devet milijuna prodanih primjeraka
Prelomnica za gašenje Fiat Punta bila je 2017., kad je osvojio nula zvjezdica na Euro-NCAP testu za sigurnost. Zbog toga se od novog, koji će se proizvoditi s benzinskim i električnim motorom, očekuje osvajanje svih pet.

Ilustracije: Kleber Silva

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo