POVRATAK OTPISANOG...

Fiat Tipo, redizajnom gadgetima i turbobenzincem 1.0 sa 100 KS u šestu tržišnu godinu

Fiat Tipo osvježenim izdanjem i Cross izvedbom nastoji zauzeti bolje pozicije u kompaktnoj klasi, a glavni je adut 3-cilindarski turbobenzinac FireFly sa 100 KS i 190 Nm…

Novi logo, s velikim slovima FIAT, najuočljivija je novost na redizajniranom modelu Fiat Tipo, koji je na tržištu startao 2015., na brendu slavnog prethodnika, ali nije ponovio njegov tržišni uspjeh. No funkcionalna i solidna izvedba (proizvodi se u turskom pogonu Bursa) omogućila je ipak prihvatljiv tržišni uspjeh te je dosad proizvedeno 560.000 primjeraka.

Za šestu tržišnu godinu Talijani su pripremili zanimljiv, ‘sitan, ali bitan’ redizajn, koji se uočava otmjenijom izvedbom s atraktivnijom maskom oplemenjenom farovima s LED elementima, novim branicima i atraktivnijim felgama. U unutrašnjosti se uočavaju novi dezeni sjedala i instrumentna ploča s 10,25 inčnim zaslonom, koja podržava Apple CarPla i Android Auto platforme.

Najveća je novost pod prednjom haubom. Provjerenog i izdržljivog, ali ne i štedljivog benzinca 1.4 s 95 KS, slavne serije Fire, mijenja 3-cilindarski turbobenzinac 1.0 sa 100 KS i 190 Nm, koji radi na blago-hibridnom principu podešavajući napon i opterećenje alternatora. Na većini europskih tržišta to će biti glavni adut, ali Fiat zadržava i unaprijeđene dizelaše 1.3 Multijet s 95 KS i 1.6 Multijet sa 130 KS.

Jak će adut biti cijena, osnovni model će u Njemačkoj stajati 16.500 eura, a pojačavanju uspjeha pomoći će i uzdignuti blago-crossoverski model Cross…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin