Force Citiline, SUV s 10 sjedala iz Indije, rastegnuta stara G-klasa s novim licem

-

Force Citiline, produženi klasični terenac s četiri reda sjedala, dugačak 5120 mm, pokreće 4-cilindarskim dizelašem po licenci Mercedes-Benz, koji proizvodi samo 90 KS

Oni koji se hvale prednostima posjedovanja SUV-a pune veličine s tri reda trebali bi pogledati Force Citiline, indijski model koji dolazi s četiri reda i ukupno 10 sjedala okrenutih prema naprijed tako da možete povesti cijelu svoju ekipu kad god želite ići. Force Citiline bi mogao biti nov za 2023., ali zapravo je nešto drugačija verzija postojećih Trax Toofana i Trax Cruisera iz Force Motorsa s podlogom koja datira iz 1990-ih.

Sva tri SUV-a – bolje opisana kao MUV (multi-utility vehicles) – izgledaju identično, s kutijastim oblikom koji je uvelike inspiriran starim Mercedes-Benz G-klase.  Sprijeda velika halogena svjetla jasno daju do znanja da ovo nije G-Wagen, a Citiline ima elemente luksuza, zahvaljujući branicima i rešetki u boji karoserije. Karoserija je dugačka 5120 mm, s međuosnim razmakom od 3050 mm.

U usporedbi raspored sjedala. Force Citiline ima 10 sjedala okrenutih prema naprijed raspoređenih u rasporedu 2+3+2+3, ne ostavljajući apsolutno nimalo mjesta za prtljagu.  Ipak, tvrtka sugerira da Citiline nudi najbolji komfor u segmentu za sve ukrcane.

Zanimljivo, Trax Toofan i Trax Cruiser mogu prevesti čak i više ljudi, dolaze s 11 odnosno 13 sjedala, iako će putnici straga biti okrenuti jedan prema drugom. Kabini se može pristupiti kroz četvera vrata standardne veličine, tako da mora biti izazovno sjediti u četvrtom redu. Srećom, drugi red se sklapa u omjeru 60:40, a treći red ima dva sjedala što omogućuje prostor za mali hodnik između njih. Oprema je prilično osnovna, ali barem postoji A/C sa zasebnom jedinicom za putnike straga kako bi se mogli nositi sa surovim vremenskim uvjetima Indije.

Sva tri modela pokreće stari 2,6-litreni 4-četverocilindarski common-rail dizelski motor 2.6, napravljen po licenci Mercedes-Benz i proizvodi prilično blagih 90 KS snage i 250 Nm (okretnog momenta. Snaga se preko 5-stupanjskog mjenjača te razdjelnika snage s reduktorom usmjerava na stražnje kotače, odnosno stražnje i prednje (4×4). Kako izvještava RushLane, Force Citiline ima cijenu od, preračunato 16.956 eura na indijskom tržištu, što ga čini nevjerojatno povoljnim s obzirom n sve što nudi. Nažalost, nema naznake dolaska na europsko tržište, u službenoj prodajnoj mreži, ali to ne sprječava privatnike da ga uvezu.

Autor