IMA POTENCIJALA

Ford Focus Active X Sportbreak pokazao zavidne vještine na testu izbjegavanja losa

Ovo je samo još jedna potvrda koliko se Ford automobili sjajno voze…

Povišeni Ford Focus u karavanskoj izvedbi na test stazi centra km77 ekipe, snašao se prilično dobro, ali naravno, ne baš tako uspješno kao standardni Ford Focus, koji je bio zaista izvanredan. Rekli bismo, klasična priča kad je Ford u pitanju i njegova vozna dinamika.

Najviša brzina pri kojoj je Ford Focus Active X Sportbreak uspješno prošao test izbjegavanja losa (sjevernog losa) je bila 75 km/h. Zamjerka test vozača je bila izrečena na temu izrazitog podupravljanja, odnosno proklizavanja prednje osovine, ali i pored toga kretanje automobila je uvijek ostalo veoma predvidivo, što se u stvari smatra ključnim kod ovakvih izazova kojima se izlažu automobili.

Kada je u pitanju veleslalom, konkretan Ford je također odradio super posao, a vozač je pohvalio stabilnost pri promjenama pravca kretanja i veoma direktno upravljanje. Potrebno je i naglasiti da je brzina prolaska između čunjeva pri veleslalom ostala bezmalo konstantna.

Zanimljivo je bilo vidjeti kompaktni Ford Focus, on je test sjevernog jelena “položio” s 83 km/h, što dovoljno govori o efektu male povišenosti i duže karavanske karoserije. Zato ovakve ‘izletničke’ verzije i SUV modeli ipak gube korak u ovakvim izazovima…

Izvor: km77.com

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo