COPY - PASTE ILI?

Ford Tourneo Connect (2022.), mali poduzetnik po recepturi Volkswagen Caddya

Ford je danas predstavio novu generaciju i važan kotačić u segmentu gospodarski vozila…

Ford Tournea Connect je danas i službeno zabljesnuo, a izlazak na tržište očekuje se početkom proljeća 2022. Po fotografijama ste već mogli zaključiti, kako je novi Tourneo Connect model izrastao prema genetici i platformi (MQB) ikone klase – Volkswagen Caddy. Najbolje od svega, Ford se i nije previše trudio taj dio prekriti…

Putnička verzija stiže kao Tourneo Connect, a u prvi plan se gura praktičnost, tehnološka naprednost i značajke dizajna koje bi privukle obitelji. Biti će dostupan u Active, Trend, Titanium i Sport paketima opreme, a dolazi u dvije duljine karoserije i uz opciju sa sedam sjedala.

Model će ponuditi dvoje kliznih vrata pružaju pristup drugom i trećem redu koji se mogu lako preklopiti, prevrnuti ili potpuno ukloniti u slučaju potrebe za više prostora za teret, te stvaraju do 2,6 kubičnih metara u običnom modelu ili do 3,1 kubika prostora u duljoj verziji. Osim toga, suvozačevo sjedalo također se može preklopiti, što omogućuje transport predmeta dužine do 3 metra.

Pogonski dio zastupa 1,5-litreni EcoBoost benzinac sa 112 KS i 220 Nm okretnog momenta, plus 2,0-litreni EcoBlue dizel s dvije različite izlazne snage od 110 KS ili sa 120 KS. Šeststupanjski ručni mjenjač standardni je dio opreme, dok se kupci mogu odlučiti za sedamostupanjski Powershift automatski mjenjač s dvostrukom spojkom i sportskim načinom rada. Novost je pogon na sve kotače, po prvi puta u ovom modelu, u najsnažnijoj 2.0-litrenoj EcoBlue varijanti.

Caddy ili Tourneo? Na kraju će usporedba ponuda i cijena prevagnuti…

Foto: Ford

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo