najpopularnije boje

Ford: Plava će boja biti prvi izbor kupaca u 2020. godini!

Ford je u razdoblju od 2017. godine do sada proveo istraživanje s ciljem uvida koje su boje najpopularnije, a evo i rezultata…

Plava je boja često povezana s ravnotežom, a stručnjaci se slažu kako će upravo ta boja iduće godine biti ključna, kako u modnoj industriji, tako i u auto industriji. Istraživanje koje je proveo Ford pokazuje kako su kupci protekle godine za svoje nove ljubimce najviše birali sivu boju. No, valja istaknuti kako je interes za plavom bojom u velikom porastu. Fordovi stručnjaci smatraju kako bi upravo plava boja mogla s trona skinuti dosadašnju sivu već u idućoj godini.

Ako se pita britanske vozače, oni jednoglasno tvrde kako je plava boja prvi izbor za 27,5 % vozača, potom slijedi crna sa 20,3 % poklonika dok je bijela zauzela treće mjesto sa zastupljenošću od 16,1 %. Ukoliko se ove tvrdnje obistine, češće ćemo viđati plavu boju na cestama, a uz uobičajene sive, crne i bijele modele koje možemo viđati na našim cestama, nadamo se kako će se i ova statistika reflektirati na izbor boje naših vozača.

Autor

Preporučeni sadržaj