KOREJCI IDU JAKO!

Genesis G90 (2022.), korejski nastavak profinjene priče i napad na A8 i S-klasu?

Genesis je službeno otkrio izgled luksuznog G90, model koji zrači vrhunskim stavom i prestižom…

Ovo je prva potpuna promjena modela nakon facelift modela u 2018. Ime ‘G90’ slijedi shemu naziva marke, kombinirajući slovo ‘G’ za Genesis i broj ’90’ koji označava da je to najprestižniji član korejske obitelji.

Izgled G90 do sada je najelegantnija interpretacija dizajnerske filozofije marke Athletic Elegance, koja kupcima pokazuje da je vodeći model sposoban pružiti istinski luksuzna iskustva.

Prednja vanjština modela sastoji se od nove rešetke Crest Grille i elegantnih dvolinijskih svjetala koje podsjećaju na amblem marke. Crest Grille podiže luksuzni izgled G90 na sljedeću razinu svojom slojevitom arhitekturnom završnom obradom, koja se sastoji od dva G-Matrix uzorka naslagana jedan na drugi kako bi se stvorio trodimenzionalni efekt.

Gledano sa strane, dizajn Parabolic Line, koji počinje od haube i teče duž dna prozora do prtljažnika. Profinjena karoserija vozila dodatno je poboljšana Athletic Power Lines na branicima oko kotača, projicirajući snagu i dinamiku.

Elegantne proporcije širokog stražnjeg dijela daju modelu snažnu i dobro uravnoteženu sliku. Dvolinijska stražnja kombinirana svjetla – ključni elementi dizajnerskog jezika Genesis – izduženi su duž prtljažnika, a između njih je sažeto postavljen amblem s natpisom Genesis.

Kako bi se skrenula pozornost na legendarne elemente dizajna Genesisa na gornjem stražnjem dijelu vozila, funkcionalni elementi, poput registarske pločice, raznih senzora i svjetala za vožnju unatrag, postavljeni su prema dnu kako bi se osiguralo da stražnji dio nudi čist i luksuzan izgled.

Model G90 s dugim međuosovinskim razmakom ima više prostora za vrata drugog reda i područje C-stupa zahvaljujući proširenom međuosovinskom razmaku. To omogućuje prostranija stražnja sjedala. Također nudi i 20-inčni dizajn kotača ekskluzivan za ovaj model.

“G90 će redefinirati iskustvo luksuznog dizajna na jedinstven način koji nudi samo Genesis.” prema voditelju Genesis Global Designa, SangYup Leeju. “G90 je ultimativni izraz atletske elegancije koja pažljivo balansira dinamičnu vožnju i elegantno iskustvo stražnjih sjedala.”

Genesis s ovom ‘jahtom’ planira proširiti svoju prisutnost na tržištu luksuznih limuzina ne samo u Koreji, već i diljem svijeta. Detaljne specifikacije G90 bit će otkrivene u vrijeme globalnog lansiranja u Koreji.

Foto: Genesis (Hyundai grupa)