GENESIC GV80 (2020.)

Genesis GV80 (2021.), prvi SUV korejske premium marke, izazov za Audi Q7, BMW X5, Mercedes-Benz GLE…

Modelom Genesis GV80, Hyundai lansira prvi SUV luksuzne marke Genesis, pandana Lexusa…

Luksuzni SUV Genesis GV80 (i nije iznenađenje, jer je predstavljen konceptni Genesis GV80 Fuel Cell Concept, s pogonom vodikovim gorivnim člancima. Temelji se na koncernskoj modularnoj platformi za pogon na stražnjim kotačima, koja također omogućuje (u opciji) pogon 4×4.

Dizajn je nastao suradnjom dizajnerskih studija Genesis u Južnoj Koreji, SAD-u i Njemačkoj, jer su Korejci mudro procijenili da im treba jedan premium SUV za sva tržišta. Velika rešetka prednje maske, koje se ne bi posramili ni najnoviji modeli iz BMW-a.

Moćan i luksuzan SUV dostupan s pet i sedam sjedala. Uvjerljiva vozna svojstva naglašava adaptivni zračni ovjes s podrškom za kameru i navigacijski sustav s funkcijom proširene stvarnosti.

Za najbolji mogući komfor vožnje, Genesis GV80 opremljen je ‘Active Noise Canceling’ tehnologijom posebno razvijenom za model, sličnom onoj koja se koristi u slušalicama, za poništavanje negativnih zvukova okoline.

Genesis GV80 u početku će se nuditi s tri različita motora. Glavni adut za EU tržišta je bi-turbodizelaš 3.0 V6 s 278 KS, a u turbobenzinskoj paleti su 4-cilindarski 2.5 s 300 KS i 3.5 V6 s 380 KS.

Svi su modeli opremljeni ‘blago-hibridnom’ tehnologijom, a u pripremi je i hibridna PHEV verzija te model s Fuel-cell pogonom. Prodaja u Koreji, cijenom od 51.000 eura, već je počela, a na europskom se tržištu očekuje početkom 2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin