VELIKI TRANSFER

Gilles Vidal, glavni čovjek za dizajn u PSA prelazi u Grupu Renault

-

Groupe Renault danas je potvrdila dolazak velikog imena u svoje dizajnerske redove, stiže Gilles Vidal….

Dizajnerski tim Grupe Renault biti će bogatiji od studenog 2020. za jedno jako poznato ime u autoindustriji. Gilles Vidal slavni je dizajner koji će sigurno unijeti novu energiju. 

Laurens van den Acker, člana izvršnog odbora Grupe Renault rekao je: “Oduševljeni smo što dobivamo Gillesa Vidala u naš tim. Gilles ima veliko znanje o stvaranju snažnih i atraktivnih brendova vođenih dizajnom. Njegovo na široko prepoznato iskustvo, osjećaj za inovaciju i strast za dizajnom bit će sjajna prednost za Grupu Renault. Gilles je mnogima bio inspiracija i radujem se što ću raditi s njim, kako bih se suočili s izazovima mobilnosti novog doba. “

Gilles Vidal (48) bio je direktor dizajna marke Peugeot od 2010. Pod njegovom inicijativom marka je obnovila svoj identitet, uz vrhunsko pozicioniranje odraženo na automobilima kao što su 3008 i 508. U PSA grupi, također je bio zadužen razvoja korisničkog iskustva (UX) i korisničkog sučelja (UI) te stvaranje agencije – Peugeot Design Lab.

Gilles Vidal je cijelu svoju karijeru proveo u PSA grupi. Započeo je 1996. u Citroënu, sukcesivno u dizajnu vanjskih i unutrašnjosti, zatim kao menadžer projekta razvoja Citroena C4 i C4 Picasso. Potom mu je povjerena proizvodnja konceptnih automobila Citroën i odgovornost za napredni dizajn prije nego što se pridružio marki Peugeot 2009. godine.

Gilles Vidal maturant je Umjetničkog centra College of Design u Veveyu, smještenom u Švicarskoj.

Autor